Verdt å tråkke til - illustrasjonVerdt å tråkke til - illustrasjon
3 rosemerker?

Ystepikene

Varhaug er en sjarmerende liten landsby som ligger helt ute på Jærkysten. Det er den aller fineste ruta du kan sykle. Strendene her er like fine som i Danmark, og det er mange flotte campingplasser langs ruta for den som har telt i sykkelveska. Fra Varhaug kan du også sykle den gamle Kongevegen til Obrestad Fyr eller ta turen nedover i dette flotte bølgende landskapet helt til Egersund. Da kan du avslutte med et besøk på en av våre eldste familieeide bryggerier, Berentsen Brygghus.
Produktbilde

Ost med utsikt

Ystepikene er en relativt ny satsing. Siri Rasmussen Lea og mannen Jon ville gjøre mer ut av melka si, og har bygd et osteeventyr med utsikt over havet på Varhaug. Her er det travel ysting og en fin gårdsbutikk hvor du kan ta med deg maten ut å nyte det vakre landskapet som kyrne koser seg i. Gården har vært i familien til Jon i mer enn 100 år, og ostene er både varierte og med spennende smaker. Havsletteosten, som har fått navn etter hvor melka kommer fra, er rulla i tang og passer perfekt som raclette. Osteutsalget er alltid åpent, og Ystepikene er en fin matstasjon når du triller rundt på Jæren.

Osteutsalget hos Ystepikene er alltid åpent, og er en fin matstasjon når du triller rundt på Jæren.
Osteutsalget hos Ystepikene er alltid åpent, og er en fin matstasjon når du triller rundt på Jæren.
«Det har ikke tatt Ystepikene lang tid å bli en lokalfavoritt. Og det er ikke rart, for de er virkelig gode til å få frem smaksrik ost.»

Smaken av Varhaug

Det har ikke tatt Ystepikene lang tid å bli en lokalfavoritt. Og det er ikke rart, for de er virkelig gode til å få frem smaksrik ost. Den kreative Havsletteosten er nydelig og rik på melkesmak. Når den smelter sammen med en lokal nypotet, har du et kvalitetsmåltid med bare de to smakene. Bærekraftig er det òg.

Navnet var det mannen Jon som fant på, da Siri og døtrene hennes kom hjem fra sitt første ystekurs: «Er det ystepikene som kommer?», og dermed var de i gang. Det blir tre roser til de flinke ysterne på Varhaug.

Utforsk produktene til

Ystepikene

ALLE PRODUKTENE FINNER DU I UTVALGTE COOP-BUTIKKER

  • Jærsk Kvitskimmel

  • Jærsk Bedaost med hvitløk & urter

  • Jærsk Bedaost med tørket tomat

  • Jærsk Bedaost med litt chili

Illustrasjon av høydekurver