Verdt å tråkke til - illustrasjonVerdt å tråkke til - illustrasjon

Oppdag norsk lokalmat med Coop

I Norges bortgjemte kriker og vakre kroker produseres det matvarer i verdensklasse. Vi har satt oss på sykkelen for å finne det beste av det beste, og nå er det din tur til å oppleve høydepunktene. Finn frem sykkelen og bli med på reisen! Dette er «Verdt å tråkke til» – en sykkelguide til norsk lokalmat.

Verdt å tråkke til

Vårt langstrakte land har mer å by på enn vi kan tenke oss til. I bortgjemte kriker og vakre kroker skjuler det seg fantastiske smaker, gårder, steder og mennesker, som alle fortjener et besøk. Derfor har vi satt oss på sykkelen for å utforske og løfte frem det beste norsk lokalmat har å by på. Maten er allerede testet og sykkelrutene laget – nå er det din tur til å oppleve høydepunktene.

«Verdt å tråkke til» er en sykkel-guide til norsk lokalmat, presentert av Arne Hjeltnes og lokale kokker i samarbeid med Coop. Formålet er å løfte frem all den deilige maten som produseres i Norge samt bøndene som står bak, og å oppfordre til å besøke, smake og kjøpe lokale varer — enten hos lokalleverandørene selv, eller i utvalgte Coop-butikker. Ikke bare er det bærekraftig, det er også imponerende håndverk som smaker veldig godt.

Rosemerker: Et vurderingssystem for kvalitet

Maten som smakes underveis på turen rangeres og gis «rosemerker» fra 1 til 3, basert på et sett med kriterier. Vurderingskriteriene bygges utelukkende på smak og bærekraft, det være seg bruk av ressurser, særegne lokale forhold, produksjon, dyrevelferd og bidrag til lokalsamfunnet.

3 roser betyr: «Fantastisk god lokalmat. Utnytter sine særegne, lokale forhold på̊ en bærekraftig måte – noe som gjenspeiles i produktet. Et tilsvarende produkt finner man ikke noe annet sted i Norge. Dette stedet er verdt en helt egen tur!»

2 roser betyr: «Fantastisk god lokalmat. Står for bærekraftig produksjon, og er en bidragsyter til lokalsamfunnet. Dette stedet er verdt noen oppoverbakker!»

1 rose betyr: «Veldig god lokalmat med fokus på gode råvarer og bærekraftig drift. Dette stedet er verdt å stikke innom.»

Turen går videre

Reisen er godt dokumentert og vil komme til syne i flere kanaler: Som digital guide i form av denne nettsiden, som fysisk guide tilgjengelig i lokale Coop-butikker og på sosiale medier. Omkring 60 episoder vil også vises på «Matkanalen».

Se alle episodene her