Verdt å tråkke til - illustrasjonVerdt å tråkke til - illustrasjon
3 rosemerker?

Valbjør Gard

I vakre Vågå, høyt oppe i lia, ligger Valbjør Gard. Husene går tilbake til 1600-tallet og er en av våre aller best bevarte gårder med 14 restaurerte laftehus du kan overnatte i. Funnet av en gravhaug vitner om minst 1000 år med bosetting, og utsikten er utrolig vakker. Men selv om gården kunne vært et museum, er det liv her. Det unge paret, Ola og Kjerstin Kaurstad, driver moderne økologisk kjøtt- og melkeproduksjon med 160 geiter.
Produktbilde

Egen geitebrie

Geitene på Valbjør har det flott i de bratte liene ovenfor Vågå. Her kan de sprette omkring og nyte det friske gresset. Gården har også egen seter der geitene holder seg om sommeren. Av så gode geiter blir det god melk. Melken går til det økologiske meieriet på Dovre, der de får laget sin egen brie av geitemelk.

De siste årene har geiterasene endret seg i Norge. Før mente mange at geitemelk hadde en stram smak, men slik er det ikke lenger. Brien til Valbjør har en flott, mild fjellsmak. Dessuten lager de sin egen spekepølse av geit, som absolutt er verdt å tråkke til.På Valbjør Gard driver det unge paret, Ola og Kjerstin Kaurstad, moderne økologisk kjøtt- og melkeproduksjon med 160 geiter.
På Valbjør Gard driver det unge paret, Ola og Kjerstin Kaurstad, moderne økologisk kjøtt- og melkeproduksjon med 160 geiter.
"Valbjør-osten er en nydelig briesom kan konkurrere med hvilken som helst fransk ost."

Tradisjon og fremtid

Valbjør Gard er en flott opplevelse. Den flotte blandingen av de tradisjonsrike, vakre, vel bevarte husene og et aktivt ungt par som har satset økologisk på moderne geitemelk gir fremtidstro på landbruket. Valbjør-osten er en nydelig brie, som kan konkurrere med hvilken som helst fransk ost.

Du finner den i mange butikker, men bør fremfor alt ta deg en tur til Vågå for å se denne unike gården.

Sykkelturen opp fra dalen er 5 kilometer og ganske bratt, men utsikten som møter deg er verdt strevet. Valbjør fortjener absolutt tre roser.Utforsk produktene til

Valbjør Gard

ALLE PRODUKTENE FINNER DU I UTVALGTE COOP-BUTIKKER

  • Fjell-Geit

  • Geitepølse

Illustrasjon av høydekurver