Topp Sopp
Gourmet-sopp
Rett utenfor bykjernen, en kort sykkeltur unna, ligger bydelen Jåttå og Aarrestad Gård. Der har det unge paret Ingrid Sandvik og Joakim Aarestad skapt et soppeventyr som har imponert både kokker og sopp-eksperter. Joakim sa opp jobben for å dyrke noe som er bortimot det vanskeligste du kan dyrke som bonde; sopp. Men det tøffe unge paret har allerede skapt seg et navn og vunnet priser for soppen. Produksjonen er økologisk og bærekraftig, og soppen blir dyrket på kaffegrut fra alle kaffebarene i Stavanger, sagflis og dyrkningsavfall fra andre bønder. Paret hjelper også andre i gang med soppdyrking til hjemmebruk.
«Joakim dyrker frem unike soppvarianter som selv ekspertene på universitetet ikke klarer.»
Sopp er topp
Joakim dyrker frem unike soppvarianter som selv ekspertene på universitetet ikke klarer. Det er altså ikke bare de smaksrike soppvariantene fra Topp Sopp som imponerer. Den kunnskapen, lidenskapen og filosofien Ingrid og Joakim har, gjør dette til en helt unik lokalmatprodusent.
På Topp Sopp kan du smake sopper som ikke finnes noe annet sted. De har gourmet-sopper som shiitake, kongeøsters, lionsmane og blågrå østersopp. Stekt i panna med litt godt smør eller bakt i ovnen er dette fyldige umami-smaker, som vi ikke trodde vi kunne få av sopp. Det unge paret og Topp Sopp er definitivt verdt å tråkke til. Tre roser, så klart.
Utforsk produktene til
Topp Sopp
ALLE PRODUKTENE FINNER DU I UTVALGTE COOP-BUTIKKER
Blågrå østerssopp