Verdt å tråkke til - illustrasjonVerdt å tråkke til - illustrasjon
3 rosemerker?

Storfjord Iskrem

Bygdene innover fra Ålesund er usedvanlig vakre. Øverst i Stordal ligger Blåting Boutique Hotel, et familiedrevet hotell midt mellom de høye fjellene. Blåtind byr på 20 romslige rom, god lokalmat og nydelig utsikt. Turområdene her er mange og flotte. Du har for eksempel kort vei til kjente attraksjoner som Geiranger eller Trollstigen.
Produktbilde

Iskald gründer i gammel møbelfabrikk

I Stordal, en vakker bygd langs Storfjorden på Indre Sunnmøre, har Silje bygd seg opp et skikkelig moderne produksjonslokale. I en nedlagt møbelfabrikk har hun satsa skikkelig, og lager nå kvalitets-is med svært lokale råvarer. Silje Lee Knutsen er en ekte entreprenør, og studerte iskrem på Gelato Instituttet i Italia. Der lærte hun at den perfekte konsistensen på is er en blanding av å kunne kjemi og fysikk. Istedenfor å lage is av importerte råvarer, har Silje valgt å gå veldig lokalt. Hun lager is av geitemelk og sper på med andre lokale ingredienser som brunost og bringebær fra Valldal, krydret med ølsalt fra Aukra. Kanskje er det iskrem sunnmøringene skal leve av i fremtiden?

Istedenfor å lage is av importerte råvarer, har Silje valgt å gå veldig lokalt. Hun lager is av geitemelk og lokale ingredienser som brunost og bringebær.
Istedenfor å lage is av importerte råvarer, har Silje valgt å gå veldig lokalt. Hun lager is av geitemelk og lokale ingredienser som brunost og bringebær.
«Kanskje er det iskrem sunnmøringene skal leve av i fremtiden?»

Unike smaker og nydelig konsistens

Isen til Silje har virkelig flott konsistens. Den er myk, men ikke rennende, slik italienerne liker sin gelato. På kort tid har isen fått veldig god distribusjon og målene til Silje er svært hårete: Hun skal erobre hele landet. Pakningene er lekre, designet innbydende og smakene varierte.

Å bruke lokal geitemelk er svært bærekraftig. Geiter er supert for kulturlandskapet, men da må vi utnytte geita mye bedre. Smaken av geit er likevel ikke framtredende. Kanskje gjør den noe med konsistensen? Vår favoritt er uten tvil isen med brunost, som du også kan toppe med litt ølsalt. Helt klart et spesielt produkt som fortjener tre roser.

Utforsk produktene til

Storfjord Iskrem

ALLE PRODUKTENE FINNER DU I UTVALGTE COOP-BUTIKKER

  • Vanlijeis med ekte vanilje fra eksotiske Madagaskar

  • Jordbærsorbet med bær fra Valldal

  • Appelsinsorbet med sjokoladebiter fra Geiranger Sjokolade

  • Sjokoladeis med sjokolade fra Geiranger sjokolade

  • Brunostis med gjeitemelk fra Møre og Romsdal

Illustrasjon av høydekurver