Storfjord Iskrem
Iskald gründer i gammel møbelfabrikk
I Stordal, en vakker bygd langs Storfjorden på Indre Sunnmøre, har Silje bygd seg opp et skikkelig moderne produksjonslokale. I en nedlagt møbelfabrikk har hun satsa skikkelig, og lager nå kvalitets-is med svært lokale råvarer. Silje Lee Knutsen er en ekte entreprenør, og studerte iskrem på Gelato Instituttet i Italia. Der lærte hun at den perfekte konsistensen på is er en blanding av å kunne kjemi og fysikk. Istedenfor å lage is av importerte råvarer, har Silje valgt å gå veldig lokalt. Hun lager is av geitemelk og sper på med andre lokale ingredienser som brunost og bringebær fra Valldal, krydret med ølsalt fra Aukra. Kanskje er det iskrem sunnmøringene skal leve av i fremtiden?
«Kanskje er det iskrem sunnmøringene skal leve av i fremtiden?»
Unike smaker og nydelig konsistens
Isen til Silje har virkelig flott konsistens. Den er myk, men ikke rennende, slik italienerne liker sin gelato. På kort tid har isen fått veldig god distribusjon og målene til Silje er svært hårete: Hun skal erobre hele landet. Pakningene er lekre, designet innbydende og smakene varierte.
Å bruke lokal geitemelk er svært bærekraftig. Geiter er supert for kulturlandskapet, men da må vi utnytte geita mye bedre. Smaken av geit er likevel ikke framtredende. Kanskje gjør den noe med konsistensen? Vår favoritt er uten tvil isen med brunost, som du også kan toppe med litt ølsalt. Helt klart et spesielt produkt som fortjener tre roser.
Utforsk produktene til
Storfjord Iskrem
ALLE PRODUKTENE FINNER DU I UTVALGTE COOP-BUTIKKER
Vanlijeis med ekte vanilje fra eksotiske Madagaskar
Jordbærsorbet med bær fra Valldal
Appelsinsorbet med sjokoladebiter fra Geiranger Sjokolade
Sjokoladeis med sjokolade fra Geiranger sjokolade
Brunostis med gjeitemelk fra Møre og Romsdal