Verdt å tråkke til - illustrasjonVerdt å tråkke til - illustrasjon
3 rosemerker?

Sterling Kveite

Øyriket nord for Stavanger har mye å by på for oss tilreisende, både med lokalmat, serveringssteder og koselig overnatting. På Kvitsøy har kokkelegenden Karl Erik Pallesen og faren Lasse en fantastisk sommerrestaurant som heter Grøningen. På Utstein Kloster er de kjent for sine klosterlam, Brimse Gård leverer unike grønnsaker til de beste kokkene og innerst i fjorden er det god fisk å få.
Produktbilde

Kjeura i Tøtlandsvik i Jøsenfjorden

I de dype fjordene i Ryfylke trives fisken veldig godt. Blant de bratte fjellene og de flotte fossene i Kjeura får Sterling frem den fineste kveita du finner i butikken. I bukta Tøtlandsvik bor det hundretusener kveiter som får ypperlig stell. Disse blir til kvalitetsfisk som allerede har skapt seg et navn blant kokker i inn- og utland; Sterling White Halibut. Sterling har hele verdikjeden med egne klekkeri og påvekstanlegg, før kveita får nyte den fine Jøsenfjorden. Fisken vokser i den rene fine fjorden, og er en flott og bærekraftig måte å produsere mat med minimalt forbruk av energi på. Her har de høstet kveite siden 2004, og i 2007 var Sterling White Halibut hovedingrediens i Bocuse d´Or finalen i Lyon.

Blant de bratte fjellene og de flotte fossene i Kjaura får Sterling frem den fineste kveita du finner i butikken.
Blant de bratte fjellene og de flotte fossene i Kjaura får Sterling frem den fineste kveita du finner i butikken.
«Sterling har høstet kveite siden 2004, og i 2007 var Sterling White Halibut hovedingrediens i Bocuse d´Or finalen i Lyon.»

En super gudefisk

Kveite var i sin tid kalt gudefisken. Det var nok fordi den store fine flyndra var vanskelig å lure og populær å få på kroken, men også fordi det hvite kjøttet er så smakfullt. Sterling-kveita er av aller ypperste kvalitet. Det faste og fine kjøttet gjør at den egner seg i mange ulike kjøkken, både rå som sashimi eller i sterkt krydrede og bakte retter. Konsistensen er litt fastre enn torsken, noe som gjør at den er lett å jobbe med. Fordelen med Sterling-kveita er at den kommer i akkurat passelig størrelse for oss hobbykokker. Kveite er rett og slett en skikkelig godbit fra havet, og Sterling-kveita får tre roser.

ALLE PRODUKTENE FINNER DU I UTVALGTE COOP-BUTIKKER

Illustrasjon av høydekurver