Sterling Kveite
Kjeura i Tøtlandsvik i Jøsenfjorden
I de dype fjordene i Ryfylke trives fisken veldig godt. Blant de bratte fjellene og de flotte fossene i Kjeura får Sterling frem den fineste kveita du finner i butikken. I bukta Tøtlandsvik bor det hundretusener kveiter som får ypperlig stell. Disse blir til kvalitetsfisk som allerede har skapt seg et navn blant kokker i inn- og utland; Sterling White Halibut. Sterling har hele verdikjeden med egne klekkeri og påvekstanlegg, før kveita får nyte den fine Jøsenfjorden. Fisken vokser i den rene fine fjorden, og er en flott og bærekraftig måte å produsere mat med minimalt forbruk av energi på. Her har de høstet kveite siden 2004, og i 2007 var Sterling White Halibut hovedingrediens i Bocuse d´Or finalen i Lyon.
«Sterling har høstet kveite siden 2004, og i 2007 var Sterling White Halibut hovedingrediens i Bocuse d´Or finalen i Lyon.»
En super gudefisk
Kveite var i sin tid kalt gudefisken. Det var nok fordi den store fine flyndra var vanskelig å lure og populær å få på kroken, men også fordi det hvite kjøttet er så smakfullt. Sterling-kveita er av aller ypperste kvalitet. Det faste og fine kjøttet gjør at den egner seg i mange ulike kjøkken, både rå som sashimi eller i sterkt krydrede og bakte retter. Konsistensen er litt fastre enn torsken, noe som gjør at den er lett å jobbe med. Fordelen med Sterling-kveita er at den kommer i akkurat passelig størrelse for oss hobbykokker. Kveite er rett og slett en skikkelig godbit fra havet, og Sterling-kveita får tre roser.