Verdt å tråkke til - illustrasjonVerdt å tråkke til - illustrasjon
2 rosemerker?

Signes Raspeball

Førde er et handels- og administrasjonssenter som ligger midt i opplevelsene i det tidligere Sogn og Fjordane. Det er et knutepunkt på reiser mellom kysten, der du finner perler som Florø, Svanøy og Solund – og vakre steder lenger nordover som Jølster, Gloppen og Nordfjord. Like ved Førde ligger utrolige Åmot Gard, som gang på gang er kåra til det fineste hotellet i Norge. De åtte rommene og den helt unike stilen, maten og gjestfriheten blir ofte kalt vår best bevarte hemmelighet. Sunnfjord Hotell er et av de største på Vestlandet, og her har de lokalmat på menyen. Stikk innom Signes Raspeball for å få en smak og en god latter.
Produktbilde

Den blide raspeballdronninga

Signe Nydal har bygd en imponerende virksomhet basert på god mat hun lærte å lage av moren sin. Det som starta i en vaskebalje, er i dag en stor operasjon som leverer over hele Vestlandet. Ja, helt opp til Orkanger. Signe er verdens blideste bedriftseier og brenner virkelig for raspeballene sine. Da Arne Brimi prøvde å lirke oppskriften ut av henne, fikk han klart avslag. Det er imponerende at det går an å lage 180 tonn med klassiske hjemmelagde og håndlagde raspeballer i Førde. Men Signe har bevist at det går an å være litt større enn liten i lokalmat-ligaen. Signe, sønnen og et par til lager 180 tonn med raspeballer hvert år. Det er et nydelig lokalmateventyr, som stadig vinner flere venner.

Signes Raspeball er et nydelig lokalmateventyr, som stadig vinner flere venner.
Signes Raspeball er et nydelig lokalmateventyr, som stadig vinner flere venner.
«Det er imponerende at det går an å lage 180 tonn med klassiske og håndlagde raspeballer årlig i Førde.»

Raspeballer du bare smake

Signe har de beste raspeballene du kan tenke deg. De er ekte, kun laga med naturlige ingredienser (inkludert en hemmelig en). Hun produserer de sammen med sønnen Glenn og noen få ansatte. Dette er arbeidsplasser som Førde ikke hadde forventet. Signe har fått det norske spesialitetsmerket fra Matmerk, som den matskatten raspeballene er.

Gode lokale poteter gjør at dette er et kortreist og bærekraftig produkt, og det gode humøret gir naturligvis en ekstra spiss på raspeballene. Signe & co tar vare på viktige mattradisjoner og er en bærekraftig lokalmatprodusent. Produktene har en fin balanse mellom potet og mel, og med ekte bacon i midten, såkalt «dott», smaker det slik det skal ­ – som ekte norsk bondekost. For oss som liker tradisjonsmat som raspeballer, er det helt naturlig å gi Signe to roser.

Utforsk produktene til

Signes Raspeball

ALLE PRODUKTENE FINNER DU I UTVALGTE COOP-BUTIKKER

  • Signes handlaga raspeball - Komle med flesk

  • Signes handlaga raspeball - Komle

Illustrasjon av høydekurver