Verdt å tråkke til - illustrasjonVerdt å tråkke til - illustrasjon
3 rosemerker?

Rygge Meieri

Rygge Meieri er det eneste lokale meieriet i Østfold-regionen som produserer lokalmat på økologisk melk fra egen gård. Her ystes norske spesial-oster for hånd og yoghurt lages på tradisjonsrik metode. Meieriet holder til i en vakker, gammel mursteinsbygning like ved Rygge stasjon. Og bygningen er ikke tilfeldig. Her ble det første Rygge Meieri startet i 1879. Men etter at det ble nedlagt, gikk det 73 år før det atter ble gode oster i de ærverdige lokalene.
Produktbilde

Ny ost på gammelt meieri

Dagsfersk melk fraktes fra Bjølsund Gård til Rygge Meieri hvor melken tappes rett i ystekaret samme dag og ystes til nydelige oster. Ferskere melk får man ikke, og kvaliteten er i fokus fra jord til bord. Hele ysteprosessen foregår for hånd. Alt fra skjæring, røring og snuing mens osten modnes, til de pakkes inn for hånd en og en. Hver eneste ost blir behandlet med ekte kjærlighet og håndverksglede. Dette er med på å gjøre hver ost unik og gi dem et rustikt kvalitetspreg.

Bonde og ysteribestyrer

Sølvi Gammelsrød er melkebonde sammen med mannen Stig. Det er hun som startet dette nye meierieventyret i Østfold. Hun ville få mer ut av den gode melken fra Bjølsund Gård. Det har vært en lang vei til det flotte meieriet de har i dag, men det har gitt resultater. Ostene er skikkelig håndverk og flaggskipet «Bjølsund Brie 1879» fikk til og med gull i NM i Ost i 2021.

En koselig kafé og en fin gårdsbutikk har det også blitt plass til. Vis-à-vis meieriet ligger en trivelig pub, drevet av engasjerte pensjonister. Det bør være lett å bli fristet til en vakker sykkeltur i og omkring Rygge. Vi deler ut to roser og sier takk for god ost.

ALLE PRODUKTENE FINNER DU I UTVALGTE COOP-BUTIKKER

Illustrasjon av høydekurver