Verdt å tråkke til - illustrasjonVerdt å tråkke til - illustrasjon
2 rosemerker?

Ryfylkefrukt

Epleøya Helgøy er en idyllisk øy midt i fjordriket Ryfylke. Med ny bro kan du sykle dit, ta rutebåt eller en av de fine båtene til Helgøy Skyssbåt. Øya er spesielt fruktbar, og frukten herfra er svært ettertraktet. Det siste de har funnet på er en splitter ny restaurant; Epleriet, som ligger midt i eplehagen med utsikt over Fisterfjorden. Her er det servering og en egen gårdsbutikk med frukt i mange varianter.
Produktbilde

Ryfylkefrukt

Geirmund Helgøy er en av de ivrige fruktbøndene som har stått i spissen for Ryfylkefrukt, et veldig godt samarbeid som er resultatet av at fruktbøndene var på studietur til Sør-Tyrol. Etter turen gikk de sammen om felles pakkeri og merkevare, slik at folk kunne finne denne supre kvaliteten i butikken. De over 20 bøndene som er med i samarbeidet regner med å levere over 800 tonn årlig fra sitt nye og moderne anlegg innen noen år.

De 20 bøndene bak Ryfylkefrukt regner med å levere over 800 tonn årlig fra sitt nye og moderne anlegg.
De 20 bøndene bak Ryfylkefrukt regner med å levere over 800 tonn årlig fra sitt nye og moderne anlegg.
«Den ettertraktede eplemosten til Gøril og Geirmund smaker helt ypperlig etter sykkelturen opp bakkene til gården.»

Gården til Gøril og Geirmund

Geirmund sin gård ligger vakkert til helt på toppen av Helgøy. Her har de en liten gårdsbutikk, der de selger den ettertraktede eplemosten sin. De dyrker også moreller, som er utrolig saftige, og eplene er friske. De finnes i butikker både her og der, men å få den naturlige og leskende eplesmaken etter en sykkeltur opp bakkene til gården deres, er selvsagt uslåelig.

Sammen med deres fem unger, som har fått hver sin epledrikk oppkalt etter seg, leverer denne flotte familien kortreiste og svært smakfulle produkter fra egen gård som det er verdt å tråkke til. To roser, naturligvis.

Utforsk produktene til

Ryfylkefrukt

ALLE PRODUKTENE FINNER DU I UTVALGTE COOP-BUTIKKER

  • Aroma Eplemost - Heidi sin favoritt

  • Elstar Eplemost - Morfar sin favoritt

  • Ingrid Marie Eplemost - Farfar sin favoritt

  • Rubinstep Eplemost - Emma sin favoritt

  • Gravenstein Eplemost - Håkon sin favoritt

  • SummerRed Eplemost - Sarah sin favoritt

  • Discovery Eplemost - Martine sin favoritt

Illustrasjon av høydekurver