Verdt å tråkke til - illustrasjonVerdt å tråkke til - illustrasjon
2 rosemerker?

Nesjar

I vakre og landlige omgivelser i Larvik holder lokalmatprodusenten Nesjar til. Det er gründer og bonde Per Gunnar Tanum som fikk ideen om å skape sin egen bedrift basert på gode rørte bær og helt særegne kryddersmør. En noe uvanlig kombinasjon vil mange kanskje mene, men for de få, men dyktige folkene på Nesjar er utvalget helt selvsagt. For i dette området er de kjent for gode landbruksprodukter, særlig jordbærdyrking. Og godt smør hører alltid til.
Produktbilde

Norrøne røtter

Nesjar er det gamle norrøne navnet på kysten mellom Langesund og Larvik. Den lille lokalmatprodusenten så dagens lys i 1992. Målet var å lage de beste rørte bærene med minst mulig sukker, mest mulig smak og helt uten konserveringsmidler. Det kommer ikke uten utfordringer. For bærsesongen er kort, og gode jordbær skal helst selges samme dag. Men Per Gunnar opplevde at han satt igjen med bær etter dagens salg. De gode bærene ville han ikke kaste, men ta vare på. Derfor ble løsningen: fryste ferskt rørte bær.Det er gründer og bonde Per Gunnar Tanum som fikk ideen om å skape sin egen bedrift basert på gode rørte bær og helt særegne kryddersmør.
Det er gründer og bonde Per Gunnar Tanum som fikk ideen om å skape sin egen bedrift basert på gode rørte bær og helt særegne kryddersmør.
"Både de friske rørte bærene og det deilige smøret er ekte håndverk som smaker nydelig."

Så kom smøret

Noen år senere fikk Nesjar tak i gode oppskrifter på kryddersmør. Det passet fint å kombinere produksjonen av dette på gården. De dyktige damene som arbeider sammen med Per Gunnar har siden den gang utviklet flere gode kryddersmør, som chilismør og peppersmør med fersk rosepepper.

Både de friske rørte bærene og det deilige smøret er ekte håndverk som smaker nydelig. Nesjar fortjener absolutt to roser. Spør etter Nesjar i butikken din.Utforsk produktene til

Nesjar

ALLE PRODUKTENE FINNER DU I UTVALGTE COOP-BUTIKKER

  • Peppersmør

  • Hvitløksmør

  • Chilismør

  • Kryddersmør

Illustrasjon av høydekurver