Verdt å tråkke til - illustrasjonVerdt å tråkke til - illustrasjon
2 rosemerker?

Mosbøen Gård

Øksendal har vakker natur for den som vil vandre, jakte eller stå ned bratte fjellsider om vinteren. Området innerst på Nordmøre har flere artige opplevelser å by på. Ikke langt unna ligger Tingvollost, som lager verdens beste ost (kåret i 2016), Svinvik Gård med gourmetmat i toppklasse og Angvik Gamle Handelssted – et utrolig hotell med høy standard, museum, spa og galleri. Folk valfarter for en helg i Angvika.
Produktbilde

Tradisjonsrikt flatbrød skaper liv på gården

Et godt stykke inn i Øksendal, innerst på Nordmøre finner du gården som lager det flatbrødet med smak, som du sikkert har sett i butikken. Flatbrødeventyret på Mosbøen starta med at Åse fant en gammel flatbrødoppskrift etter oldemoren til mannen Anders. På den gamle slektsgården hadde det blitt bakt godt flatbrød i gamle dager. Det tok Åse opp igjen. I dag har de en hel serie med nydelig, knasende flatbrød, som blir solgt over hele landet. Det driftige ekteparet har skapt et nytt livsgrunnlag innerst i den sjarmerende, men nokså usentrale dalen. I tillegg til flatbrød driver de med Hereford kyr, som blir ekstra smakfulle av å gå i den frodige Øksendalen.

 Flatbrødeventyret på Mosbøen starta med at Åse fant en gammel flatbrødoppskrift etter oldemoren til mannen Anders.
Flatbrødeventyret på Mosbøen starta med at Åse fant en gammel flatbrødoppskrift etter oldemoren til mannen Anders.
«Mosbøen har klart å føre gamle tradisjoner videre, samtidig som de har vist at det er mulig med kreativ produktutvikling i noe så tradisjonelt som flatbrød.»

Gode smaker gir flatbrød ny fart

Flatbrød med smak er ikke så vanlig. Flatbrød fra en ekte bakstekjerring-oppskrift med smak, er enda mer uvanlig. Flatbrødet fra Mosbøen er krydret med rosmarin/havsalt, ramsløk/havsalt, chili/havsalt, dill/havsalt, naturell og karve. Flatbrødene med rosmarin/havsalt og ramsløk/havsalt har fått spesialitetmerket fra Matmerk som blir tildelt den beste lokalmaten man finner her til lands.

Mosbøen har klart å føre videre gamle tradisjoner, samtidig som de har vist at det er mulig med kreativ produktutvikling i noe så tradisjonelt som flatbrød. Faktisk har smakene deres utvidet bruksområdet til godt flatbrød. Vi gir naturligvis de driftige bakerne i den gamle skolen i Øksendal to roser.

Utforsk produktene til

Mosbøen Gård

ALLE PRODUKTENE FINNER DU I UTVALGTE COOP-BUTIKKER

  • Flatbrød naturell

  • Flatbrød Rørosmarin

  • Flatbrød Ramsløk

Illustrasjon av høydekurver