Mosbøen Gård
Tradisjonsrikt flatbrød skaper liv på gården
Et godt stykke inn i Øksendal, innerst på Nordmøre finner du gården som lager det flatbrødet med smak, som du sikkert har sett i butikken. Flatbrødeventyret på Mosbøen starta med at Åse fant en gammel flatbrødoppskrift etter oldemoren til mannen Anders. På den gamle slektsgården hadde det blitt bakt godt flatbrød i gamle dager. Det tok Åse opp igjen. I dag har de en hel serie med nydelig, knasende flatbrød, som blir solgt over hele landet. Det driftige ekteparet har skapt et nytt livsgrunnlag innerst i den sjarmerende, men nokså usentrale dalen. I tillegg til flatbrød driver de med Hereford kyr, som blir ekstra smakfulle av å gå i den frodige Øksendalen.
«Mosbøen har klart å føre gamle tradisjoner videre, samtidig som de har vist at det er mulig med kreativ produktutvikling i noe så tradisjonelt som flatbrød.»
Gode smaker gir flatbrød ny fart
Flatbrød med smak er ikke så vanlig. Flatbrød fra en ekte bakstekjerring-oppskrift med smak, er enda mer uvanlig. Flatbrødet fra Mosbøen er krydret med rosmarin/havsalt, ramsløk/havsalt, chili/havsalt, dill/havsalt, naturell og karve. Flatbrødene med rosmarin/havsalt og ramsløk/havsalt har fått spesialitetmerket fra Matmerk som blir tildelt den beste lokalmaten man finner her til lands.
Mosbøen har klart å føre videre gamle tradisjoner, samtidig som de har vist at det er mulig med kreativ produktutvikling i noe så tradisjonelt som flatbrød. Faktisk har smakene deres utvidet bruksområdet til godt flatbrød. Vi gir naturligvis de driftige bakerne i den gamle skolen i Øksendal to roser.
Utforsk produktene til
Mosbøen Gård
ALLE PRODUKTENE FINNER DU I UTVALGTE COOP-BUTIKKER
Flatbrød naturell
Flatbrød Rørosmarin
Flatbrød Ramsløk