Verdt å tråkke til - illustrasjonVerdt å tråkke til - illustrasjon
3 rosemerker?

Miljøgartneriet

Hvorfor smaker det de lager på Jæren så godt? Er det bøndene eller jorda? Det er nok en kombinasjon. Jæren er et digert matfat. Her finnes de største drivhusa i landet, og veldig driftige bønder. Jorda er sandholdig og egner seg godt til dyrking, men siden det blåser en del, er det ikke så lett å drive med frukt eller skog. Derfor har mange av bøndene spesialisert seg. Jæren er egentlig en stor slette som er 65 kilometer lang og 15 kilometer bred – perfekt for dyrking og perfekt for sykling. Du finner små landsbyer og mange artige steder å stoppe for å smake eller overnatte.
Produktbilde

Et gigantisk gartneri

Kåre Wiig er en pioner på Jæren. Dersom du har kjøpt de nydelige, smakfulle piccolo-tomatene, så er det ganske sikkert at de kommer fra Kåre. Han driver sammen med andre dette enorme Miljøgartneriet, som er over 70.000 kvadratmeter stort. Her inne dyrker de chili og paprika i ulike varianter. Det er fasinerende å være på tur i de enorme hallene, der de har naturlig pollinering, siden de huser hundretusenvis av humler. Kåre Wiig Gartneri er stedet for de nydelige piccolo-tomatene og er en svært imponerende butikk med mye god lokalmat.

Her i dette 70.000 kvadratmeter store drivhuset på Jæren holder Miljøgartneriet til.
Her i dette 70.000 kvadratmeter store drivhuset på Jæren holder Miljøgartneriet til.
«De saftige grønnsakene fra Miljøgartneriet er blant de ypperste smaksopplevelsene vi har hatt.»

Unikt og bærekraftig

Miljøgartneriet bruker CO2 fra Tine sitt store anlegg på Jæren. Planter trenger CO2, og atmosfæren vår trenger det ikke. Derfor er dette noe av det mest bærekraftige vi har.

Det i seg selv er verdt mye, men når man i tillegg får så gode og saftige grønnsaker, så er dette blant de ypperste smaksopplevelsene vi har hatt. Det er tre helt klare roser til Kåre og vennene hans på Jæren.

ALLE PRODUKTENE FINNER DU I UTVALGTE COOP-BUTIKKER

Illustrasjon av høydekurver