Verdt å tråkke til - illustrasjonVerdt å tråkke til - illustrasjon
3 rosemerker?

Line Gård

Bryne er hovedstaden på Jæren, og Erling Braut Hålands hjemsted. Men det er mer enn det. Bysentrumet tilbyr alt du kan ønske deg, og du merker at du er midt i matfatet. Det er nesten like mange traktorer som biler i gatene, og utsalget til Felleskjøpet er gigantisk. I sentrum finner du restauranten Hemmeleg, som blant andre agurk-produsenten Jone Wiig er en del av. Line Gard ligger en kort sykkeltur fra Bryne, og gården som har vært i samme familie siden 1886 produserer blant annet det beste kjøttet vi har her i landet.
Produktbilde

Lykkelige høner

Line Gård er en imponerende familiebedrift. De er store på produksjon av kvalitetskjøtt: Her går blant annet wagyu-kyr og spiser gress, før de blir til det beste kjøttet vi har i landet. Line Gård leverer kjøtt til Nyyyt, akkurat som Røysland Gård. På gården har de også høner – mange høner. Nok til at de har laget sin egen merkevare med «jærske egg», som ifølge ekspertene har ekstra gule plommer. Et ekstra godt poeng med hønene til Heidi og Jon Line er at de blir fôret med restemat som har gått ut på dato fra Coop-butikkene i området. De kortreiste eggene er altså bærekraftige.

Line Gård har vært i samme familie siden 1886, og produserer i dag noe av det beste kjøttet vi har her i landet.
Line Gård har vært i samme familie siden 1886, og produserer i dag noe av det beste kjøttet vi har her i landet.
«Hønene til Heidi og Jon Line blir fôret med brød som har gått ut på dato fra Coop-butikkene.»

Egg er ikke bare egg

Dersom hønene har det bra, blir eggene bra. Hønene på Line Gård legger ett egg hver dag, bortsett fra en dag i uka, da har de hviledag akkurat som oss mennesker. Problemet for de som skal sanke eggene og legge dem i fine pakker, er at hønene ikke har samme fridag.

Det er faktisk sant at plomma er ekstra gul. Vi testa de store og fine eggene i eggerøre, og syntes virkelig det var en ekstra jærsk spiss på de. Tre roser for gode egg – og godt kjøtt.

Utforsk produktene til

Line Gård

ALLE PRODUKTENE FINNER DU I UTVALGTE COOP-BUTIKKER

  • Jærske egg med ekstra gul plomme

Illustrasjon av høydekurver