Langesund Sjømat
Sild, bacalao og rekesalat
På kaia i Langesund er det stor variasjon i produksjonen hos Aleksander. Den dagen vi er på besøk lager de sursild under merkenavnet «Olivia», som er damen bak oppskriften. Silda blir sortert og pakket for hånd. Og den helt spesielle laken blander Aleksander selv. Her lager de også bacalao for Dybvik på Sunnmøre og potetsalat etter en oppskrift fra Bergbys i Skien. Felles for all lokalmaten de lager er de beste råvarer, som sild fra Grøntvedt, kun naturlige ingredienser og godt håndarbeid.
"Sjømat fra Langesund er etterspurt langt utover Telemark – både oppover og nedover kysten."
Lokal produksjon er viktig
Det er flott at lokalmatprodusenter som Langesund Sjømat holder liv i små kystbyer som Langesund. Det gir en god følelse å svinge ned på kaia og se at det er liv i små fabrikker der båtene legger til. Det ville være synd om alt skulle produseres i store sentrale fabrikker. Langesund trenger entusiaster som Aleksander og gjengen hans. Særlig siden de lager veldig gode produkter av høy kvalitet som smaker godt. Det er verdt to roser.
Utforsk produktene til
Langesund Sjømat
ALLE PRODUKTENE FINNER DU I UTVALGTE COOP-BUTIKKER
Dybvik Fersk Bacalo - En porsjon
Dybvik Bacalao Glutenfri
Dybvik Bacalao
Olivias Hjemmelagde Sursild
Olivias Hjemmelagde Rømmesild