Verdt å tråkke til - illustrasjonVerdt å tråkke til - illustrasjon
2 rosemerker?

Langesund Sjømat

Unge Aleksander Stulen fører videre fiskeforedlingstradisjonene på kaia i Langesund. I lokalene til ærverdige Reimes Rekefabrikk produserer Aleksander og en liten gjeng fagarbeidere håndlaget fiskemat av høy kvalitet. Langesund ligger ytterst på Telemarkskysten og er en kjent fiskerihavn. Her har rekefisket vært en viktig ressurs for å få frem gode produkter, som alltid har hatt et meget godt renommé. Sjømat fra Langesund er etterspurt langt utover Telemark, både oppover og nedover kysten. Den trivelege kystbyen er selvsagt et godt utgangspunkt for fine sykkelturer.
Produktbilde

Sild, bacalao og rekesalat

På kaia i Langesund er det stor variasjon i produksjonen hos Aleksander. Den dagen vi er på besøk lager de sursild under merkenavnet «Olivia», som er damen bak oppskriften. Silda blir sortert og pakket for hånd. Og den helt spesielle laken blander Aleksander selv. Her lager de også bacalao for Dybvik på Sunnmøre og potetsalat etter en oppskrift fra Bergbys i Skien. Felles for all lokalmaten de lager er de beste råvarer, som sild fra Grøntvedt, kun naturlige ingredienser og godt håndarbeid.

Unge Aleksander Stulen fører videre fiskeforedlingstradisjonene på kaia i Langesund. Her produserer de håndlaget fiskemat av høy kvalitet.
Unge Aleksander Stulen fører videre fiskeforedlingstradisjonene på kaia i Langesund. Her produserer de håndlaget fiskemat av høy kvalitet.
"Sjømat fra Langesund er etterspurt langt utover Telemark – både oppover og nedover kysten."

Lokal produksjon er viktig

Det er flott at lokalmatprodusenter som Langesund Sjømat holder liv i små kystbyer som Langesund. Det gir en god følelse å svinge ned på kaia og se at det er liv i små fabrikker der båtene legger til. Det ville være synd om alt skulle produseres i store sentrale fabrikker. Langesund trenger entusiaster som Aleksander og gjengen hans. Særlig siden de lager veldig gode produkter av høy kvalitet som smaker godt. Det er verdt to roser.

Utforsk produktene til

Langesund Sjømat

ALLE PRODUKTENE FINNER DU I UTVALGTE COOP-BUTIKKER

  • Dybvik Fersk Bacalo - En porsjon

  • Dybvik Bacalao Glutenfri

  • Dybvik Bacalao

  • Olivias Hjemmelagde Sursild

  • Olivias Hjemmelagde Rømmesild

Illustrasjon av høydekurver