Verdt å tråkke til - illustrasjonVerdt å tråkke til - illustrasjon
3 rosemerker?

Kvelde Mølle

Kvelde er en flott landbruksbygd et stykke inn i Vestfold fra Sandefjord. Området, med elven Lågen som bryter gjennom landskapet, er vakkert. Holmfossen er viden kjent for sitt meget gode laksefiske, og da vi syklet gjennom Kvelde ble den ene laksen etter den andre dratt på land. Olaf Holm som driver Kvelde Mølle er også primus motor for det attraktive laksefisket. Bøndene i Kvelde samarbeider både om lakseturisme og for å få frem det aller beste melet.
Produktbilde

Bygdemølla

Kvelde Mølle har lange tradisjoner. Her har det vært mølle for kornbøndene i området siden 1300-tallet. Her i den frodige Lågendalen tar man vare på de rike tradisjonene landbruket har. Kvelde Mølle mottar korn fra bøndene i traktene og bruker bare norsk korn. Kornet blir malt på godt gammelt vis med steinkvern. Da blir melet malt skånsomt som sørger for at den naturlige smaken og de gode næringsstoffene bevares.

Det er kortreist lokalmatproduksjon vi snakker om. Ved siden av mølla vokser korn som bare fraktes fem meter før de blir til godt steinkvernet mel.Kvelde Mølle driver meget kortreist lokalmatproduksjon. Kornet de kverner mottar de fra bøndene i traktene, og alt er norsk.
Kvelde Mølle driver meget kortreist lokalmatproduksjon. Kornet de kverner mottar de fra bøndene i traktene, og alt er norsk.
"At kornet males på godt gammelt vis med steinkvernsørger for at den naturlige smaken og de gode næringsstoffene bevares."

Mel er ikke bare mel

Kvelde Mølle lager mel som har helt spesielle egenskaper og som er fritt for tilsetningsstoffer. Å male med steinkvern er tross alt den opprinnelige fremgangsmåten. Det fineste hvetemelet til Kvelde er florsiktet og faktisk av enda finere kvalitet enn de fremste italienske pizzamel. De dyktige bøndene med Olaf Holm i spissen har et produkt som gir veldig gode bakeegenskaper. Kornet er norskt, og også næringsrikt når det tas vare på slik de gjør på Kvelde. Det fortjener tre roser.

Utforsk produktene til

Kvelde Mølle

ALLE PRODUKTENE FINNER DU I UTVALGTE COOP-BUTIKKER

  • Fullkornmel Sammalt Fin

  • Hvetemel Florsiktet

  • Hvetemel Siktet

  • Speltmel Økologisk

  • Hvetemel Økologisk

  • Kvalitetsmel

  • Hvetegrøpp Ekstra Grovmalt

  • Spelt Sammalt Økologisk

Illustrasjon av høydekurver