Verdt å tråkke til - illustrasjonVerdt å tråkke til - illustrasjon
2 rosemerker?

Kryddergarden

Alt er kun en sykkeltur unna på Jæren. Veiene går på kryss og tvers, og små trivelige opplevelser dukker opp rundt hver eneste sving. Enten det er det utrolige bil- og lastebilmuseet på Tjelta eller det fristende Drivhuset Bageri og Gårdsutsalg like utenfor Bryne, er det sjelden mer enn en mil mellom godbitene. Like ved Kryddergarden ligger den kjente Orrestranda, som er den nest lengste stranda i Norge. Fin innkvartering er det også i traktene, som på arkitektperla Boretunet der de tilbyr surfekurs.
Produktbilde

Kokkenes urtehage

Kryddergarden har blitt en viktig leverandør for alle de kjente kokkene og restaurantene i Stavanger-området, og etter hvert også for store deler av Vestlandet. Kryddergarden ble grunnlagt av Bente Aarsland i 1996, som starta med et lite drivhus på 60 kvadratmeter til privat bruk, men da urtene ble populære, flytta hun til en gård på Jæren, hvor de dyrka 12 ulike sorter krydderurter. Etter hvert som de gode urtene ble kjent, økte produksjonen både i størrelse og i antall urtetyper. I dag har de 3.500 kvadratmeter med over 40 ulike typer smakfulle urter. På Kryddergarden dyrker de hele året og sortimentet blir stadig utvida. De vanligste sortene er basilikum, timian, mynte, koriander og rosmarin.

I dag dyrker Kryddergarden over 40 ulike sorter i et 3.500 kvm stort drivhus.
I dag dyrker Kryddergarden over 40 ulike sorter i et 3.500 kvm stort drivhus.
«Det er litt av en opplevelse å smake på urter rett fra drivhuset.»

Friske urter

Det er litt av en opplevelse å smake på urter rett fra drivhuset. Smakene blir både sterkere og friskere. Kryddergarden er en fin plass å sykle innom for å sikre seg gode urter til matlaging – eller bare for å få et lite «kick» av hvordan gode urter skal smake. Basilikumen deres var så «fresh» at vi straks ville lage oss en mozzarella-salat.

Kryddergarden lager veldig gode urter, og det er absolutt verdt å tråkke til disse drivhusene. De får to roser av oss.

ALLE PRODUKTENE FINNER DU I UTVALGTE COOP-BUTIKKER

Illustrasjon av høydekurver