Kryddergarden
Kokkenes urtehage
Kryddergarden har blitt en viktig leverandør for alle de kjente kokkene og restaurantene i Stavanger-området, og etter hvert også for store deler av Vestlandet. Kryddergarden ble grunnlagt av Bente Aarsland i 1996, som starta med et lite drivhus på 60 kvadratmeter til privat bruk, men da urtene ble populære, flytta hun til en gård på Jæren, hvor de dyrka 12 ulike sorter krydderurter. Etter hvert som de gode urtene ble kjent, økte produksjonen både i størrelse og i antall urtetyper. I dag har de 3.500 kvadratmeter med over 40 ulike typer smakfulle urter. På Kryddergarden dyrker de hele året og sortimentet blir stadig utvida. De vanligste sortene er basilikum, timian, mynte, koriander og rosmarin.
«Det er litt av en opplevelse å smake på urter rett fra drivhuset.»
Friske urter
Det er litt av en opplevelse å smake på urter rett fra drivhuset. Smakene blir både sterkere og friskere. Kryddergarden er en fin plass å sykle innom for å sikre seg gode urter til matlaging – eller bare for å få et lite «kick» av hvordan gode urter skal smake. Basilikumen deres var så «fresh» at vi straks ville lage oss en mozzarella-salat.
Kryddergarden lager veldig gode urter, og det er absolutt verdt å tråkke til disse drivhusene. De får to roser av oss.