Kjerringøy Ysteri
Kjerringøy Ysteri
Kjerringøy er kjent som Hamsuns rike. De majestetiske fjellene som ruver over sandstrendene omgitt av blågrønt hav, gjør stedet til en av Nord-Norges mest kjente perler. Ikke bare er øya en fryd for øyet, her lages også en av Norges beste oster.
«På Kjerringøy lages prisvinnende oster av fersk upasteurisert kumelk.»
En unik ost og stemning
Ysteriet til Maria og Oddbjørn gir deg god grunn til å sykle de fire milene fra Bodø til Kjerringøy. De lager ost av fersk upasteurisert melk fra kuer som beiter på øyas gårder. Den lokale veksten gir produktene en særpreget smak. Osten, Rød Kjerringøy, ble kåret til årets ost av Det Norske Måltid i 2011. Osten lagres i et modningsrom som er sprengt inn i fjellet bak ysteriet.
Ved ysteriet finner du også kafeen Markens Grøde. Med steinovn og langtidsheving blir det bakevarer som folk valfarter til. Her er atmosfæren Hjemmekoselig, og menyen basert på lokale og økologiske råvarer.
Smaken av Kjerringøy
Maria og Oddbjørn får virkelig frem det beste fra Kjerringøy. Kortreist melk fra et unikt beite og dedikert ysting, gir helt unike oster. De myke kittostene kan måle seg med sine beste slektninger fra Frankrike. Det er derfor ikke vanskelig å dele ut to roser til de driftige folka på Kjerringøy.