Verdt å tråkke til - illustrasjonVerdt å tråkke til - illustrasjon
2 rosemerker?

Kjerringøy Ysteri

Kjerringøy er stedet for enhver osteentusiast. I nasjonalromantiske omgivelser kan du nyte ost av fersk upasteurisert melk fra øyas kuer. Her er håndverket solid og kunnskapen bred. Denne prisvinnende lokalmatprodusenten er definitivt verdt å få med seg.
Produktbilde

Kjerringøy Ysteri

Kjerringøy er kjent som Hamsuns rike. De majestetiske fjellene som ruver over sandstrendene omgitt av blågrønt hav, gjør stedet til en av Nord-Norges mest kjente perler. Ikke bare er øya en fryd for øyet, her lages også en av Norges beste oster.Ysteriet til Maria og Oddbjørn bidrar til at færre er «hangry» på Kjerringøy.
Ysteriet til Maria og Oddbjørn bidrar til at færre er «hangry» på Kjerringøy.
«På Kjerringøy lages prisvinnende oster av fersk upasteurisert kumelk.»

En unik ost og stemning

Ysteriet til Maria og Oddbjørn gir deg god grunn til å sykle de fire milene fra Bodø til Kjerringøy. De lager ost av fersk upasteurisert melk fra kuer som beiter på øyas gårder. Den lokale veksten gir produktene en særpreget smak. Osten, Rød Kjerringøy, ble kåret til årets ost av Det Norske Måltid i 2011. Osten lagres i et modningsrom som er sprengt inn i fjellet bak ysteriet.

Ved ysteriet finner du også kafeen Markens Grøde. Med steinovn og langtidsheving blir det bakevarer som folk valfarter til. Her er atmosfæren Hjemmekoselig, og menyen basert på lokale og økologiske råvarer.

Smaken av Kjerringøy

Maria og Oddbjørn får virkelig frem det beste fra Kjerringøy. Kortreist melk fra et unikt beite og dedikert ysting, gir helt unike oster. De myke kittostene kan måle seg med sine beste slektninger fra Frankrike. Det er derfor ikke vanskelig å dele ut to roser til de driftige folka på Kjerringøy.

ALLE PRODUKTENE FINNER DU I UTVALGTE COOP-BUTIKKER

Illustrasjon av høydekurver