Verdt å tråkke til - illustrasjonVerdt å tråkke til - illustrasjon
3 rosemerker?

King Mikal

Kommer du med båt til Skiftun, der King Mikal regjerer, kan du få deg en klunk sider laget på brygga av havnesjefen. Alt er avslappende og går i sitt eget tempo i Ryfylke. Her blant de bratte fjellsidene er de gode på epler, sau og ikke minst fisk. Stikker du innom Hjelmeland, en kort båttur til andre siden av fjorden for Skiftun, kan du få de lokale godbitene i restauranten «Smaken av Ryfylke». På vei til eller fra Ryfylke kan du legge inn et stopp eller en natt med ølsmaking på det sjarmerende Liland Brewery Hotel ved Tau.
Produktbilde

Kongen av røykelaks

Man skal naturligvis være litt forsiktig med å utrope seg selv til konge, men Mikal Viga kan med rette kalle seg det. Han kommer fra en lang rekke svært drevne fiskere som har levd av fiske helt siden Mikals tippoldefar starta opp. Da Mikal starta familierøykeriet var det bygget på lange tradisjoner og godt håndverk. Laksen ble først solgt lokalt og til turister, men etter hvert har den blitt en delikatesse du kan få mange steder. Mikal eller King Mikal Salmon, som det nå heter, har virkelig skapt en flott bedrift som faktisk eksporterer røkt laks fra Ryfylke til både Europa og Asia. For det er slik at hvis du lager noe som er skikkelig bra, så er det folk som vil ha det overalt i verden.

En vinner

Laksen til King Mikal er røkt på skikkelig vis. Den er fast og fin, rødfargen er tiltalende og smaken av røyk er nydelig balansert. Produktene kommer i mange varianter – fra varmrøkt til einerrøkt. De lager også en egen «Absolutt tradisjon», der laksen henger ekstra lenge etter halen, før den blir pakka i matpapir. Et typisk produkt det er verdt å tråkke til.

King Mikal på Skiftun i vakre Ryfylke får tre tydelige roser.

Utforsk produktene til

King Mikal

ALLE PRODUKTENE FINNER DU I UTVALGTE COOP-BUTIKKER

  • Einerrøkt laks

  • Varmrøykt laks

Illustrasjon av høydekurver