Verdt å tråkke til - illustrasjonVerdt å tråkke til - illustrasjon
2 rosemerker?

Juviksild

Aukra er ideell for sykkelturisme. Øya er flat og svært lite trafikkert, og her helt ute i Romsdals-skjærgården er det sjarmerende å ligge i telt eller i campinghytter. Fra Molde til Hollingsholmen ferjekai er det bare 17 kilometer, så en dagstur er absolutt innenfor rekkevidde. Molde har flere spennende hoteller og restauranter, ikke minst Kneipen Konditori, som visstnok skal ha de beste svelene i landet. Nordover fra Aukra kommer du til Bud og ikke minst Atlanterhavsveien med perlene Bjartmars Favorittkro og Håholmen.
Produktbilde

De kan sild på Aukra

Ute i havgapet på øya Aukra, en kort ferjetur fra Molde lager de nydelig sild. Både på tradisjonelt vis, og med nye kreative smaker. Juviksild er en stolt virksomhet som har drevet med sild helt siden 1928. Nå er det en ny generasjon som driver sildeproduksjonen videre mot nye høyder. Produktene fra Juviksild har god distribusjon over hele landet, og de er synlige og lette å finne. Kryddersilden til Juvik har fått spesialitetsmerket til Matmerk, et merke som henger veldig høyt. De har klart å ta den klassiske sildefileten et hakk videre, og de ønsker også å gjøre den gamle klassikeren ansjos litt mer moderne.

En kort ferjetur fra Molde, ute i havgapet på øya Aukra, lager de nydelig sild.
En kort ferjetur fra Molde, ute i havgapet på øya Aukra, lager de nydelig sild.
«Kryddersilden til Juvik har fått spesialitetsmerket til Matmerk, et merke som henger veldig høyt.»

To roser

Sild er en sunn skatt vi burde bruke mye mer av. Den tradisjonelle modningen skaper en utrolig flott kvalitet. Samtidig bringer søskenparet Hanne Cecilie og Jon Ragnvald bestefarens livsverk videre med moderne smaker og stilig design. Dette trengs for å inspirere nye sildentusiaster. Bedriften er levende og henger ikke fast i gamle tradisjoner, selv om de naturligvis har tatt vare på både håndverket og kunnskapen om hvordan god sild blir til. Vi gir de to roser.

Utforsk produktene til

Juviksild

ALLE PRODUKTENE FINNER DU I UTVALGTE COOP-BUTIKKER

  • Chilisild med fersk løk, chilikrydder og chilisaus

  • Appelsinsild med fersk løk, appelsinskall og nellik

  • Tandoorisild med fersk løk, spiskummen og ingefær

  • Søt og spiseklar kryddersildfilet

  • Søt og spiseklar kryddersildfilet med ingefær

  • Krydret Ansjos hel

  • Grønn peppersild

  • Søt og spiseklar spekesildfilet orginal

  • Sursild med fersk løk, nellik og sennepsfrø

  • Søt og spiseklar kryddersildfile chili

Illustrasjon av høydekurver