Jone Wiig Gartneri
Agurk-kongen Jone
Store grønnsaksdyrkere ligger tett på Jæren. Jone Wiig, naboen til Kåre Wiig, har spesialisert seg på agurk. Det er fasinerende å være med på rundtur i gartneriet. En agurk vokser 10-15 centimeter i døgnet, så er du tålmodig kan du faktisk sitte å se på at den blir større. Jone dyrker også nydelig blomkål, gulrøtter og Nordens appelsin; kålrabi. Han driver i stor skala, men med sin egen dyrkingsfilosfi, som blant annet innebærer at alle varene pakkes på gården, slik at kvaliteten bevares. Jone selger også «skitne gulrøtter», fordi de varer lenger og holder bedre på kvaliteten før de blir vasket. Han er også en del av Restaurant Hemmeleg på Bryne, der lokalmat naturligvis står i sentrum.
Saftig og godt
En fersk agurk eller en nyplukka blomkål er veldig friskt og smakfullt å sette tenna i. Dyrkere som Jone gjør en utrolig fin jobb, som gjør at du kan få verdens flotteste grønnsaker i butikken. Kålrabi er en favoritt hos oss, og den vi fikk smake rett fra åkeren her var så saftig og rik på vitaminer at den er et helt måltid i seg selv. Alle burde unne seg en sykkeltur på Jæren og stikke innom slike som Jone for å knaske på nydelig blomkål, agurk eller kålrabi. Jone får tre roser, uten tvil.