Verdt å tråkke til - illustrasjonVerdt å tråkke til - illustrasjon
2 rosemerker?

Jåttå Bryggeri

Sør for Stavanger starter Jæren. Å sykle rundt i dette flate landskapet er perfekt, men før du kommer helt til Jæren, er det mye å utforske i utkanten av Stavanger. Jåttå er en grønn bydel med både NATO-hovedkvarter, boligfelt og gårder. Du er fortsatt i byen, men møter også det frodige landskapet. Avslutt gjerne sykkelturen med et bryggeribesøk her.
Produktbilde

To barndomskompisers drøm

Kompisene Marius Marthinsen og Kristoffer Fossmark vokste opp på hver sin gård. I 2013 startet de med hjemmebrygging i en gammel låve, og senere kom Vegard Jaatun med på laget. Utstyret de brukte var stort sett bygd om fra melketanker og annet de fant brukbart til sin nye hobby. Tre år senere fikk de bevilgning og starta med øl de kunne selge til andre.

Siden de begge kommer fra gård ble det naturlig å prøve å lage så mye de kan selv. Derfor har de starta egen humleproduksjon og har planer om å dyrke så mye som mulig av ingrediensene i ølet selv. Utvalget er stort og spennende – de har allerede laget øl med bare norske råvarer.

Gutta på Jåttå produserer øl med stor variasjon i smakene. Absolutt verdt å tråkke til for en hyggelig kveld.
Gutta på Jåttå produserer øl med stor variasjon i smakene. Absolutt verdt å tråkke til for en hyggelig kveld.
"De unge bryggerne på Jåttå driver med spennende ting."

Nybrotts-øl

De unge bryggerne på Jåttå driver med spennende ting. De tar utgangspunkt i lokale råvarer, og henter frem gamle tradisjoner fra traktene. De bruker kål, nepe og gresskar som forfedrene deres avla frem på gårdene her.

Naturligvis har de klassiske IPAer, red ale og stout, og en veldig populær Jåttå Pils med tsjekkisk humle. Men det er de lokale råvarene de liker aller best. Gutta på Jåttå er verdt å tråkke til for en hyggelig kveld med stor variasjon i smakene. Godt øl som får to roser.

ALLE PRODUKTENE FINNER DU I UTVALGTE COOP-BUTIKKER

Illustrasjon av høydekurver