Jåttå Bryggeri
To barndomskompisers drøm
Kompisene Marius Marthinsen og Kristoffer Fossmark vokste opp på hver sin gård. I 2013 startet de med hjemmebrygging i en gammel låve, og senere kom Vegard Jaatun med på laget. Utstyret de brukte var stort sett bygd om fra melketanker og annet de fant brukbart til sin nye hobby. Tre år senere fikk de bevilgning og starta med øl de kunne selge til andre.
Siden de begge kommer fra gård ble det naturlig å prøve å lage så mye de kan selv. Derfor har de starta egen humleproduksjon og har planer om å dyrke så mye som mulig av ingrediensene i ølet selv. Utvalget er stort og spennende – de har allerede laget øl med bare norske råvarer.
"De unge bryggerne på Jåttå driver med spennende ting."
Nybrotts-øl
De unge bryggerne på Jåttå driver med spennende ting. De tar utgangspunkt i lokale råvarer, og henter frem gamle tradisjoner fra traktene. De bruker kål, nepe og gresskar som forfedrene deres avla frem på gårdene her.
Naturligvis har de klassiske IPAer, red ale og stout, og en veldig populær Jåttå Pils med tsjekkisk humle. Men det er de lokale råvarene de liker aller best. Gutta på Jåttå er verdt å tråkke til for en hyggelig kveld med stor variasjon i smakene. Godt øl som får to roser.