Verdt å tråkke til - illustrasjonVerdt å tråkke til - illustrasjon
2 rosemerker?

Holli Mølle

Mel er sentralt i mange norske mattradisjoner. Men mel er ikke bare mel. I Spydeberg har Trygve Nesje på Holli Mølle virkelig tatt vare på, og hentet frem, gamle kornsorter og laget mel som kundene ikke kan få nok av. Han ga opp jobben som IT-ekspert og satset alt på at vi ønsker oss kvalitet, også når det gjelder mel. Gården de driver har familien hatt i 150 år.
Produktbilde

Som for 15.000 år siden

Det er godt mel som skaper gode brød. Nordmenn spiser mye brødmat, men det er først de siste årene vi har fått smaken på håndverksbrød. Spelt har blitt en hverdagsdelikatesse vi unner oss. I Spydeberg kverner Trygve og hans folk korn mellom ekte steiner. Slik gjorde møllene det opprinnelig for 15.000 år siden, og sånn gjør de det fortsatt på Holli Mølle. Det gjør noe med kvaliteten, mener de.I Spydeberg har Trygve Nesje på Holli Mølle virkelig tatt vare på, og hentet frem, gamle kornsorter og laget mel som kundene ikke kan få nok av.
I Spydeberg har Trygve Nesje på Holli Mølle virkelig tatt vare på, og hentet frem, gamle kornsorter og laget mel som kundene ikke kan få nok av.

Gamle sorter gir spennende mel

Men det er ikke bare teknikken som er tradisjonsrik. På Holli bruker de også gamle kornsorter, som ikke har vært i bruk på veldig lenge. Melet er økologisk og er av ur-kornsorter som spelt, svedjerug, emmer og ur-kveite. Både han og en rekke bønder på Østlandet dyrker nå frem disse sortene. Sorter som kan spores minst 5000 år tilbake i tid. Avlingene blir mindre, men næringsinnholdet større. Og hver eneste melpose blir pakket for hånd. Det blir det veldig godt brød av.Utforsk produktene til

Holli Mølle

ALLE PRODUKTENE FINNER DU I UTVALGTE COOP-BUTIKKER

  • Bakemiks landhvete

  • Bakemiks urkorn

  • Bakemiks 4-korn

  • Siktet mel spelt

  • Steinmalt spelt

Illustrasjon av høydekurver