Holli Mølle
Som for 15.000 år siden
Det er godt mel som skaper gode brød. Nordmenn spiser mye brødmat, men det er først de siste årene vi har fått smaken på håndverksbrød. Spelt har blitt en hverdagsdelikatesse vi unner oss. I Spydeberg kverner Trygve og hans folk korn mellom ekte steiner. Slik gjorde møllene det opprinnelig for 15.000 år siden, og sånn gjør de det fortsatt på Holli Mølle. Det gjør noe med kvaliteten, mener de.
Gamle sorter gir spennende mel
Men det er ikke bare teknikken som er tradisjonsrik. På Holli bruker de også gamle kornsorter, som ikke har vært i bruk på veldig lenge. Melet er økologisk og er av ur-kornsorter som spelt, svedjerug, emmer og ur-kveite. Både han og en rekke bønder på Østlandet dyrker nå frem disse sortene. Sorter som kan spores minst 5000 år tilbake i tid. Avlingene blir mindre, men næringsinnholdet større. Og hver eneste melpose blir pakket for hånd. Det blir det veldig godt brød av.
Utforsk produktene til
Holli Mølle
ALLE PRODUKTENE FINNER DU I UTVALGTE COOP-BUTIKKER
Bakemiks landhvete
Bakemiks urkorn
Bakemiks 4-korn
Siktet mel spelt
Steinmalt spelt