Verdt å tråkke til - illustrasjonVerdt å tråkke til - illustrasjon
3 rosemerker?

Hemkok

«Rætt i kjeften» er merkevaren til de to gründerne, Marte og Tuva i lokalmatprodusenten. De lager ekte norsk salsa av lokale råvarer helt uten tilsetningsstoffer. Produktene er et resultat av en travel småbarnstid og et ønske om å servere barnas favorittmat uten å måtte ty til «fabrikksalsa» full av tilsetningsstoffer. Med åkeren rett utenfor kjøkkenvinduet startet det hele ved gryten «heme», som de sier på Toten. Fra de energiske damene kommer det stadig nye gode lokale produkter.
Produktbilde

Salsa på norsk

Marte var lei av å servere ungene salsa til tacoen som verken var basert på norske råvarer eller var bærekraftig produsert. Derfor ønsket hun å lage egen salsa. Hun satt tross alt midt i matfatet på Toten der de dyrker store mengder grønnsaker som passer perfekt. Totensalsa ble det første produktet i en serie med tomatsalsa full av løk fra jordene på Toten. Salsaen kommer i tre ulike styrkegrader: Ælminnelig, Kvass og Hakket Kvassere. Etterhvert fikk Marte med seg Tuva og nå lager de også syltet rødløk og ferdige supper og sauser.Marte og Tuva er gründerne bak lokalmatprodusenten Hemkok. Sammen har de utviklet merkevaren «Rætt i kjeften», som i dag består av totensalsa, syltet løk, supper og sauser.
Marte og Tuva er gründerne bak lokalmatprodusenten Hemkok. Sammen har de utviklet merkevaren «Rætt i kjeften», som i dag består av totensalsa, syltet løk, supper og sauser.
"Himkoks produkter er laget av lokale råvarer fra Toten, og er helt uten tilsetningsstoffer."

Rask og bærekraftig

Det er liten tvil om at mange unger hiver i seg mengder med taco og andre raske retter. De fortjener og gode, norske varianter. Totensalsa og Hemkok er et fortjenestefullt initiativ fra to småbarnsmødre som ville gi barna bedre produkter i en stor internasjonal kategori. Salsaen smaker utrolig friskt og har like mye futt som sine internasjonale konkurrenter, særlig hvis du velger den som er «Hakket kvassere».


Det er så flott at det skjer spennende utvikling i denne delen av hverdagsmaten vår. Vi gir Hemkok tre roser.Utforsk produktene til

Hemkok

ALLE PRODUKTENE FINNER DU I UTVALGTE COOP-BUTIKKER

  • Tomatsuppe

  • Tomatsaus

  • Totensalsa Kvass

  • Løksuppe

  • Syltet Rødløk

Illustrasjon av høydekurver