Verdt å tråkke til - illustrasjonVerdt å tråkke til - illustrasjon
3 rosemerker?

Haugen Gardsmat

Flåm er et fantastisk sted. Den store attraksjonen er Flåmsbanen, som flere ganger er kåra til en av de vakreste og mest dramatiske jernbanene i verden. Den slynger seg fra Myrdal på 867 moh. og helt ned til Flåmsbrygga. Å sykle ned og ta toget opp er en av de vakreste turene i Norge. Haugen Gardsmat lager lapskaus og hjortegryte som du kan finne hos Coop. Men du kan også overnatte der eller bare stikke innom, hvis du sykler Rallarvegen.
Produktbilde

Mat på «uperfekte» grønnsaker

På Haugen får du koselig innkvartering på gården. Plassen ligger nydelig plassert et lite stykke opp elva fra Flåm, og vertskapet Kristine og Odd Ohnstad er fine folk. Gjennom levering av lokalmat til privatpersoner og storhusholdning de siste 15 åra har de skapt seg et navn i nærtraktene, og i 2019 starta de opp produksjon av Sognalapskaus. Oppstarten er et samarbeid med Lærdal Grønt, der de lager lapskaus fri for tilsetningsstoffer, basert på de grønnsakene som ikke er perfekte og ellers ville blitt kasta. Det siste de har lansert er en viltgryte med hjort som har beita her i dalen.

Haugen Gardsmat lager Sognalapskaus på «uperfekte» grønnsaker som vanligvis ville blitt kasta.
Haugen Gardsmat lager Sognalapskaus på «uperfekte» grønnsaker som vanligvis ville blitt kasta.
«Det er et stort problem at vi kaster grønnsaker som er litt skeive eller rare. De smaker like godt – det beviser de på Haugen.»

Tre roser

Kristine og Odd på Haugen Gardsmat er moderne innovatører som har skapt utrolig gode produkter basert på en veldig praktisk bærekraftsfilosofi. Det er et stort problem at vi kaster grønnsaker som er litt skeive eller rare – de smaker like godt. Det beviser de på Haugen. Deres nyeste produkt, hjortegryte, har akkurat den samme tanken bak seg.

Det er flott at det finnes slike folk, og det er svært gode og naturlige produkter. Når du i tillegg kan unne deg noen dager i den vakre Flåmsdalen på Haugen Gard, er opplevelsen komplett. Vi gir de tre roser.

Utforsk produktene til

Haugen Gardsmat

ALLE PRODUKTENE FINNER DU I UTVALGTE COOP-BUTIKKER

  • Hjortegryte

  • Sognalapskaus

Illustrasjon av høydekurver