Haugen Gardsmat
Mat på «uperfekte» grønnsaker
På Haugen får du koselig innkvartering på gården. Plassen ligger nydelig plassert et lite stykke opp elva fra Flåm, og vertskapet Kristine og Odd Ohnstad er fine folk. Gjennom levering av lokalmat til privatpersoner og storhusholdning de siste 15 åra har de skapt seg et navn i nærtraktene, og i 2019 starta de opp produksjon av Sognalapskaus. Oppstarten er et samarbeid med Lærdal Grønt, der de lager lapskaus fri for tilsetningsstoffer, basert på de grønnsakene som ikke er perfekte og ellers ville blitt kasta. Det siste de har lansert er en viltgryte med hjort som har beita her i dalen.
«Det er et stort problem at vi kaster grønnsaker som er litt skeive eller rare. De smaker like godt – det beviser de på Haugen.»
Tre roser
Kristine og Odd på Haugen Gardsmat er moderne innovatører som har skapt utrolig gode produkter basert på en veldig praktisk bærekraftsfilosofi. Det er et stort problem at vi kaster grønnsaker som er litt skeive eller rare – de smaker like godt. Det beviser de på Haugen. Deres nyeste produkt, hjortegryte, har akkurat den samme tanken bak seg.
Det er flott at det finnes slike folk, og det er svært gode og naturlige produkter. Når du i tillegg kan unne deg noen dager i den vakre Flåmsdalen på Haugen Gard, er opplevelsen komplett. Vi gir de tre roser.
Utforsk produktene til
Haugen Gardsmat
ALLE PRODUKTENE FINNER DU I UTVALGTE COOP-BUTIKKER
Hjortegryte
Sognalapskaus