Verdt å tråkke til - illustrasjonVerdt å tråkke til - illustrasjon
3 rosemerker?

Gorines

Like utenfor Lillesand i et hypermoderne og miljøvennlig bygg ligger en tradisjonsrik lokalmatprodusent som virkelig ser lyst på fremtiden. Det begynte med at to kjøpmenn lagde gode salater og sauser på bakrommet i butikkene sine, men produktene ble så populære at de rett og slett måtte bygge en fabrikk. Siste skudd på stammen er det nye anlegget som har som mål å være klimanøytralt innen få år. Taket er dekket med solceller og et stort batterianlegg er på plass. Gorines må være Norges flotteste lokalmatanlegg.
Produktbilde

De kjente smakene

Gorines er et kjent navn på Sørlandet. Det er særlig rekesalaten og de andre majonesbaserte salatene som har gjort dette til en sterk merkevare. I dag skjer det stadig nyskaping i bedriften, og siste satsing er Mat i Farta: ferdig tilberedt mat klar til å spise som for eksempel baguetter. Fiskematen har vært der hele tiden under Engervik-namnet. Felles er gode råvarer, en fremtidsrettet produksjon og spennende produkter basert på lang erfaring, men også nytenking.Bærekraftig lokalmat er fremtiden

Bernt Ove Svendsen, som har tatt over stafettpinnen fra sin far og onkel som startet eventyret, er en mann for fremtiden. Det er rett og slett imponerende at en mellomstor matprodusent har kommet lenger enn de store konkurrentene sine i å tenke bærekraft i alle ledd. Når vi i tillegg opplever smakfulle produkter av høy kvalitet, er det lett å være optimistisk for norsk lokalmat fremover.

Gorines viser vei og får tre roser av oss.Utforsk produktene til

Gorines

ALLE PRODUKTENE FINNER DU I UTVALGTE COOP-BUTIKKER

  • Fiskekaker

  • Bestemors Fiskekaker

  • Italiensk Salat

  • Rekesalat

  • Bearnaise

Illustrasjon av høydekurver