Verdt å tråkke til - illustrasjonVerdt å tråkke til - illustrasjon
2 rosemerker?

Finnmark Rein

Reinen er utvilsomt Finnmarks stolthet. Det tar Finnmark Rein på alvor. Med fokus på kvalitet både innen kjøtt og reindrift leverer de gode og bærekraftige reinprodukter til hele landet.
Produktbilde

Finnmark Rein

Norsk reinkjøtt har fått et løft de siste årene. Særlig etter at merkevarene Finnmark Rein og Viddas kom på banen har kvaliteten på kjøtt og inntekten til reineierne økt. Det er litt av en opplevelse å besøke de majestetiske dyrene i reingjerdet på Kampenes i Finnmark. Her møtes forskjellige familier for å finne sine rein og merke dem, ikke så ulikt en amerikansk rodeo.

Reinen trives godt på de åpne vakre landområdene i Finnmark.
Reinen trives godt på de åpne vakre landområdene i Finnmark.
«Det er verdt å tråkke til for de bærekraftige reinproduktene til Finnmark Rein.»

Bærekraftig rett fra vidda

Finnmark er reinens rike. Her lever de på enorme landområder, godt rustet mot det harde og ugjestmilde klimaet i nord. Flokkene holder seg inne på vidda om vinteren og vandrer ut mot kysten sent på våren.

Simlene begynner å gå når de kjenner seg fødeklare. De vil ikke føde på snøen, og trekkes derfor mot den lunere kyststripen.

Reinen spiser det den finner selv og lever et naturlig og 100 prosent bærekraftig kretsløp. Det gjør kjøttet magert og veldig sunt. Ifølge Det Helsevitenskapelige Institutt inneholder reinkjøtt mer vitamin B, jern og sink enn lam, sau, svin og kylling. Reinkjøtt har også like høye nivåer av diverse omega 3-fettsyrer som krabbe, scampi, blåskjell, østers og torsk. Med en fettprosent på kun to prosent er kjøttet like magert som kylling.

Viddas fra Finnmark Rein

Viddas er merkevaren til suksesshistorien Finnmark Rein, og har på kort tid blitt en nasjonal suksess. Fra slakteriet i Kautokeino sendes flotte produkter til hele landets dagligvarebutikker. Finnmark Rein bruker hele reinen. Det som ikke blir spist av oss mennesker, går til dyr eller brukes som ingredienser i andre produkter. Skinn og bein blir også tatt vare på.

Verdiskapningen gjenstår i reindriftsnæringen. Finnmark Rein har satset på reineierne, og resultatet av dette ser vi i de gode produktene og den tydelig merkevaren. Dette fortjener to roser.ALLE PRODUKTENE FINNER DU I UTVALGTE COOP-BUTIKKER

Illustrasjon av høydekurver