Verdt å tråkke til - illustrasjonVerdt å tråkke til - illustrasjon
3 rosemerker?

Brimse Gård

Øya Brimse kan nesten kalles tropisk, der den ligger bare en kort båttur nordover fra Stavanger. Jorda her er veldig kalkrik og perfekt for dyrking. Før bodde det mange folk her, men nå er det bare familien til Frode Ljosdal som holder liv i øya mens resten er hyttefolk. Brimse er blifri med små trivelige turveier over hele øya. Selve sykkelutfordringen er ikke stor, men veldig sjarmerende er det å rusle rundt blant alt det som vokser. Det vesle paradiset er verdt å tråkke til som en avstikker fra storbyen Stavanger.
Produktbilde

Magikeren Frode

Frode Ljosdal jobbet i oljebransjen, men ville noe annet. Han leita etter et hus med hage, men fant et småbruk og sitt paradis på Brimse. Kanskje er det klimaet på den lille og frodige øya, men mest sannsynlig er det Frode og kona Cecilia som skal ha æren for at dette har blitt kjøkkenhagen for over 60 stjernerestauranter i hele Norden. Herfra går de mest utrolige vekstene hver uke til Sven-Erik Renaa sin tostjerners Michelin-restaurant i Stavanger. Frode og det utrolige mangfoldet han dyrker har gjort at kokker fra hele verden kommer til øya, som åpenbart har et helt unikt klima. Kokker kommer også hit for å jobbe og for å forstå grønnsaker og urter. Ingrid Espelid Hovig var en av de som bare måtte hit, når hun var i Stavanger.

Brimse Gård leverer grønnsaker til over 60 stjernerestauranter i hele Norden.
Brimse Gård leverer grønnsaker til over 60 stjernerestauranter i hele Norden.
«Hadde vi hatt fire stjerner så hadde de fått det, men det blir altså tre. Verdt å tråkke til? Ja, visst.»

Over 100 sorter kål

Frode er ikke en fyr som begrenser seg. Han prøver og satser, og får det til med et helt unikt mangfold. Smakene han får frem her på denne unike øya er uten sammenlikning de tydeligste og mest naturlige vi har fått av grønsaker. Det er japanske urter som smaker wasabi, det er kinesiske blomsterurter, squash og reddiker som er så saftige at du sperrer opp øynene. Det er rett og slett vanskelig å forklare, du må ta turen ut til Frode å prøve selv. Hadde vi hatt fire roser så hadde han fått det, men det blir altså tre. Verdt å tråkke til? Ja, visst.

ALLE PRODUKTENE FINNER DU I UTVALGTE COOP-BUTIKKER

Illustrasjon av høydekurver