Verdt å tråkke til - illustrasjonVerdt å tråkke til - illustrasjon
3 rosemerker?

Berentsen Brygghus

Egersund er kjent for sild og makrell, ingen andre steder i Norge blir det fisket så mye av de to fiskeslagene som her. Byen som er bygd på sild og skipsfart er også den siste og vestligste av kystbyene. Nord for Egersund begynner Jæren, en trivelig by med gamle hvite trehus og en fin havn. Egersund bør du oppleve enten du sykler nordover eller sørover – Kystvegen er en fin måte å få sett det veldig spesielle geologiske landskapet her på. Legg turen via Magma Geologipark.
Produktbilde

Brus og øl og gin og whisky

Berentsen Brygghus har røtter helt tilbake til 1895. I denne familiebedriften går ansvaret i arv: I dag er far Harald aktiv, og sønnen Fred har allerede etablert seg som en svært erfaren brygger. Han har bakgrunn fra både Danmark og England, og har vunnet flere priser for ølet sitt. Opprinnelig var det brus som startet Berentseneventyret, men med tiden de blitt veldig gode på sterkere saker. Ølet deres er en favoritt på Sørvestlandet. Det samme gjelder urtedrammen «Fishermans». Det er tydelig at det er en viss skapertrang i familien Berentsen. Nå lager de også gin og whisky i stor stil. Til og med egen Tonic; The Headless Horseman, med flere ulike smaker, har de i porteføljen. I butikker over hele landet finner du også en alkoholfri epledrikk fra Berntsen.

Berentsen Brygghus har røtter helt tilbake til 1895. I dag er det far Harald og sønn Fred som driver familiebedriften.
Berentsen Brygghus har røtter helt tilbake til 1895. I dag er det far Harald og sønn Fred som driver familiebedriften.
"Vi er overveldet over hva som kan produseres i Egersund. Den leskende lokalmaten er virkelig verdt å tråkke til."

Håndverk og kunnskap

Det er ikke vanskelig å bli imponert over familiebedriften Berntsen Brygghus. De har overlevd i over 125 år med svingende trender og tøff konkurranse, fordi de stadig skaper spennende smaker. Vi er overveldet over hva som kan produseres i Egersund. Tonic’en er frisk og gin’en «Herbarium» smaker granskog, som en flott norsk skogstur. Pilsen og de mange typene håndverksøl er virkelig verdt å tråkke til Egersund for. Det er flott at vi har spesielle brygghus som dette. De tar imot besøk og vi gir de tre roser for deres leskende lokalmat.

Utforsk produktene til

Berentsen Brygghus

ALLE PRODUKTENE FINNER DU I UTVALGTE COOP-BUTIKKER

    Illustrasjon av høydekurver