Verdt å tråkke til - illustrasjonVerdt å tråkke til - illustrasjon
3 rosemerker?

Askim frukt- og bærpresseri

Det store bærpresseriet i Askim startet med en professor i fruktdyrking ved Norges Landbrukshøgskole. Sommeren 1935 holdt professor Misvær et foredrag i Askim hvor han fortalte om et parti gode epler som hadde blitt til 227 flasker flytende frukt. Han oppfordret bøndene til å etablere et fruktpresseri. Ett år etter tok folk i Askim han på ordet og startet Askim Frukt- og Bærpresseri. En andel kostet 25 kroner, og bare folk fra Askim kunne være andelseiere.
Produktbilde

Presser lokale epler

På frukt- og bærpresseriet i Askim lager de en hel rekke produkter; eplesafter, bærsafter, geléer, syltetøy og rapsoljer basert på gode råvarer. I dag er det tradisjonsrike presseriet sertifisert for trygg mat- og økologisk produksjon. Fremdeles kan folk i området komme med eplene sine og få de presset, slik planen var den gang det ble startet. I området er det tradisjon å ta en familietur til Askim Frukt- og Bærpresseri. Lukten av innhøsting og dampen fra varme bær som presses til fersk saft eller nylaget eplemos, er et kjent barndomsminne i traktene. I presseriet kan du fortsatt oppleve stemningen, aromaen og følelsen av god, gammeldags pressing av frukt og bær. Oppskriftene, derimot, er av god, gammel årgang.

På frukt- og bærpresseriet i Askim lager de en hel rekke produkter; eplesafter, bærsafter, geléer, syltetøy og rapsoljer basert på gode råvarer.
På frukt- og bærpresseriet i Askim lager de en hel rekke produkter; eplesafter, bærsafter, geléer, syltetøy og rapsoljer basert på gode råvarer.
"I dag er presseriet mer enn bare en produsent av god drikke og syltetøy."

85 år med frukt og bær

I dag er presseriet mer enn bare en produsent av god drikke og syltetøy. Det er et sted folk drar for å handle eller kose seg i den flotte kafeen. Butikken har et stort utvalg av gode frukt- og bærprodukter. Her er også et museum med presseriet sin historie. Et helt opplevelses- og smakssenter for frukt og bær, som absolutt er verdt å tråkke til i et veldig sjarmerende landbrukslandskap.

Utforsk produktene til

Askim frukt- og bærpresseri

ALLE PRODUKTENE FINNER DU I UTVALGTE COOP-BUTIKKER

  • Blåbærsyltetøy

  • Bringebærsyltetøy

  • Bringebærsaft

  • Eplegelé

  • Eplemost uten fruktkjøtt

  • Jordbærsyltetøy

  • Solbærsaft

  • Ripsgelé

Illustrasjon av høydekurver