Arctic Chef
Arctic Chef
Varangerhaløya er en oversett perle som ligger godt til rette i Finnmark. Det uberørte landskapet, de smakfulle råvarene og hjertevarme folkene er bare noe av det Norges yttergrense har å tilby. På øyas sørside ankommer du innbydende Vadsø. Denne byen har fått sitt liv av Barents-handel med russere, kvener fra Finland og eventyrlystne nordmenn. Her finnes en beundringsverdig lokalmatprodusent kjent for sine ettertraktede fiskeprodukter.
«The Arctic Chef har mange jern i ilden, og resultatet er alltid djevelsk godt.»
Tusenkunstneren
Stig Arvola er The Arctic Chef. Han holder til på Blåbærneset, en kort sykkeltur syd for Vadsø. Her driver han en av Norges minste fiskekakefabrikker. Fiskekakene stekes for hånd, og består av fersk hyse, melk, potetmel, løk og litt krydder. Her er ingenting hemmelig. Oppskriften står på veggen ved siden av den store stekepannen. Stig er også bestefar, og har alltid laget fiskegrateng til barn og barnebarn. Dette har resultert i lanseringen av «Bestefars fiskegrateng», som lett danker ut de industriproduserte variantene i butikkene. Hans vellagde fiskeprodukter er smakfulle og populære, og etterspørselen er stor fra begge sider av Varangerfjorden.
En sann matgründer
Stig Arvola har mange jern i ilden. Med de flotte råvarene fra Finnmark røyker han laks, tørker reinkjøtt, graver røye og mye mer.
Den trivelige lille fabrikken og hans smittende entusiasme, er et imponerende resultat av stå-på-vilje og lidenskap. Snart skal han åpne en liten pop-up restaurant i den gamle skolen i bygda. Kanskje den er der når du kommer forbi? Stig får selvsagt to roser for innsats, kreativitet og som han selv sier - «djevelsk gode fiskekaker»
Utforsk produktene til
Arctic Chef
ALLE PRODUKTENE FINNER DU I UTVALGTE COOP-BUTIKKER
Bestefars Fiskegrateng
Laktosefrie Fiskeboller