Albert Idsøe
God mat siden 1828
De sier det er baconet som er det helt spesielle med Albert Idsøe. Den klassiske slakterbutikken på kaia i Stavanger er verdt å tråkke til, om det så bare er for å se hvor fin en slakterforretning kan være. Sjefen sjøl, Albert Idsøe, som selv står bak disken i dag, er sjette generasjon slakter i rett linje siden 1828. Liten tvil om hva han skulle bli. Albert Idsøe er et navn som dukker opp overalt når man farter rundt i matkrinser i Rogaland. Den gode slakteren leverer både til butikker, restauranter og naturligvis til oss som kommer innom og handler. Hos Albert finner du også andre artige lokale matprodukter som ost, eplemost og tortillaen til Como Mexico, som han var den første til å selge. Fremfor alt er det håndverket i kjøttet som imponerer aller mest. Baconet er som sagt legendarisk. Og det er pølsene og.
«Den klassiske slakterbutikken på kaia i Stavanger er verdt å tråkke til, om det så bare er for å se hvor fin en slakterforretning kan være.»
Kjøtt er godt
Når man får ekte vare, servert fra en skikkelig slakter, er det en opplevelse. Med riktig mørning, riktig krydring og riktig blanding i pølsene, smaker det ekte kjøtt. Pølsene til Albert er noe annet enn de du finner på bensinstasjoner. Her er det ikke noe blandingsprodukt. Baconet er fantastisk røkt med bøk, noe som gir en naturlig og søtlig nordisk aroma.
Vi nordmenn bruker ofte for mye salt. Amerikanerne som kom til Stavanger for å jobbe i oljebransjen ville ha skikkelig bacon. Albert lagde det – lett saltet og lett røkt. Albert får tre roser og vel så det.