Verdt å tråkke til - illustrasjonVerdt å tråkke til - illustrasjon
3 rosemerker?

Albert Idsøe

Stavanger har alltid vært en spennende matby. Skipsfart og olje har gjort byen til et knutepunkt med folk fra hele verden, og etableringen av Re-Naa; landets eneste tostjerners Michelin-restaurant, løfta byen enda et hakk. I Stavanger er det haugevis av ting du kan gjøre. Hva med å spise på Fisketorget, Sabi Enso, Noodle Noodle, Bellies eller Spiseriet? Etterfulgt av en morsom og opplevelsesrik kveld blant barer og kafeer i Fargegata? Kanskje avsluttes kvelden på Eilert Smith Hotel, ærverdige Atlantic eller historiske Victoria som nylig er renovert? Stikk også innom den lokale klesbutikken Made With Hart og den unike barberstua til Brødrene Fevang mens dere er i byen.
Produktbilde

God mat siden 1828

De sier det er baconet som er det helt spesielle med Albert Idsøe. Den klassiske slakterbutikken på kaia i Stavanger er verdt å tråkke til, om det så bare er for å se hvor fin en slakterforretning kan være. Sjefen sjøl, Albert Idsøe, som selv står bak disken i dag, er sjette generasjon slakter i rett linje siden 1828. Liten tvil om hva han skulle bli. Albert Idsøe er et navn som dukker opp overalt når man farter rundt i matkrinser i Rogaland. Den gode slakteren leverer både til butikker, restauranter og naturligvis til oss som kommer innom og handler. Hos Albert finner du også andre artige lokale matprodukter som ost, eplemost og tortillaen til Como Mexico, som han var den første til å selge. Fremfor alt er det håndverket i kjøttet som imponerer aller mest. Baconet er som sagt legendarisk. Og det er pølsene og.

Albert Idsøe er et navn som dukker opp overalt når man farter rundt i Rogaland.
Albert Idsøe er et navn som dukker opp overalt når man farter rundt i Rogaland.
«Den klassiske slakterbutikken på kaia i Stavanger er verdt å tråkke til, om det så bare er for å se hvor fin en slakterforretning kan være.»

Kjøtt er godt

Når man får ekte vare, servert fra en skikkelig slakter, er det en opplevelse. Med riktig mørning, riktig krydring og riktig blanding i pølsene, smaker det ekte kjøtt. Pølsene til Albert er noe annet enn de du finner på bensinstasjoner. Her er det ikke noe blandingsprodukt. Baconet er fantastisk røkt med bøk, noe som gir en naturlig og søtlig nordisk aroma.

Vi nordmenn bruker ofte for mye salt. Amerikanerne som kom til Stavanger for å jobbe i oljebransjen ville ha skikkelig bacon. Albert lagde det – lett saltet og lett røkt. Albert får tre roser og vel så det.

ALLE PRODUKTENE FINNER DU I UTVALGTE COOP-BUTIKKER

Illustrasjon av høydekurver