Smakfulle Oslo
Oslo12.5 km1 timer og 11 minutter
Oslo er godt tilrettelagt for syklende matentusiaster. Pakk med deg sekken, for her er det mye god mat å kjøpe med seg. Turen avsluttes med panoramautsikt over byen på toppen av Grefsenkollen.
Vis i kartBotanisk hage
Turen starter på Tøyen i det levende museet, Botanisk Hage. Trill sykkelen rolig gjennom den vakre hagen, og titt inn i de spennende drivhusene. Her finnes det 5.500 planteslag fra hele verden, samt noen utvalgte arter fra Oslo-området. Begynner du å bli fysen på noe godt er den tilhørende kaféen, Handwerk Botaniske, et godt sted å få i seg en matbit. Her er menyen sesongbasert, og maten økologisk og kortreist. Men ikke spis deg mett! Vi har mer mat i vente.Sus videre gjennom vakre Rodeløkka mot de matglades hus på Vulkan – Mathallen.- Foto: Fredrikke Wiheden
Mathallen
Parker sykkelen ved ett av de mange stativene utenfor Mathallen, og tre inn i det ikoniske lokalet. Her finnes det både norske og internasjonale matskatter, spesialbutikker og restauranter. Kjøp med deg noe spennende mat og drikke til senere, men spar plass i sekken. Nå går turen nemlig videre til en av Oslos flotteste lokalmatprodusenter. Nordpolen Industrier
3 rosemerkerI de rustikke mursteinslokalene i det gamle industriområdet ved Akerselva, finner vi Nordpolen Industrier. Her diskes det ikke bare opp appettitvekkende lokalmat, men Nordpolen Industrier er også en stolt inkluderingsbedrift som hjelper folk i arbeid. Den rause og inspirerende filosofien kjennes på smaken. Kjøp med deg noen pakker av det bærekraftige knekkebrødet, KNEKKIS, og en krukke honning fra bikubene på Årvoll Gård, så kan du med utsøkte godsaker i sekken gjøre lårene klare for litt oppoverbakke mot Grefsenkollen.Les merMaridalsvannet
Du ankommer Maridalsvannet med litt melkesyre og puls, men den gode maten som venter i sekken gjør det vel verdt det. Ta en tur rundt vannet, eller sett deg ned og nyt mat fra Mathallen og Nordpolen Industrier. En perfekt avslutning på dagen.