Vuku Gårdsmeieri
Godsaker i Verdalen
Verdal har ikke bare mange lottomillionærer, de har også sin egen soppgris. Jørgen Baumfelder og kona Unni på Trøndersopp dyrker gourmetsopper til fine restauranter og forer grisen på sopprester. Dette gir en helt spesiell smak på kjøttet. De leverer blant annet til Credo, som har en stjerne i Michelin-guiden.
«Kathrine og Arild har rett og slett skapt et lite italiensk eventyr i tradisjonsrike Verdal.»
Kan ikke leve av 14 kyr
På Dillmoen i Vuku er det Kathrine og Arild som driver gården. Hun er odelsjente og han er gårdsgutt. Langt inne i dalen her er det utrolig flott å være ku. Likevel fant de to ut at det ikke gikk an å skape to arbeidsplasser av bare 14 kyr. Derfor ble de nødt til å gjøre noe mer med den økologiske melka si. Ysting var et naturlig alternativ, og de gikk på flere ystekurs for å finne ut hva de kunne spesialisere seg på – det er tross alt mange som driver med gårdsost. Helt tilfeldig kom de over et par som drev med olivenolje, som savnet en norsk mozzarella. Det er en vanskelig ost å lage, men etter ystekurs i Italia og innføring i mozzarellaens hemmeligheter, var de klare med egen mozzarella våren 2020. Kathrine og Arild har ikke bare skapt sine egne to arbeidsplasser, men enda en og snart kanskje enda en til.
Italia langt oppe i Vuku
De nysgjerrige og driftige bøndene Kathrine og Arild har rett og slett skapt et lite italiensk eventyr i tradisjonsrike Verdal. Det viser seg at den økologiske melka deres er helt perfekt til den populære italienske osten. Så perfekt at alt de lager forsvinner fra butikkene med en gang en ny ladning er på plass. Det er hardt arbeid å strekke osten og få den slik italienerne krever, men de gjør det på utmerket vis. Osten er akkurat så myk og smidig som den skal være, og den smaker friskt og litt syrlig akkurat som i Italia, perfekt med tomat og basilikum. En tøff satsing som virkelig er verdt å tråkke til.
Utforsk produktene til
Vuku Gårdsmeieri
ALLE PRODUKTENE FINNER DU I UTVALGTE COOP-BUTIKKER
Småost med hvitløk og paprika
Småost med rosépepper og tomat
Mozzarella