Verdt å tråkke til - illustrasjonVerdt å tråkke til - illustrasjon

Rørosrein

Røros er et sentrum for den sørsamiske reindriften. Her kan du oppleve den tradisjonsrike reindriftsnæringa på nært hold, og få kunnskap om næringa på Rørosvidda.
Produktbilde

Reindriftsfolket på Røros

I Sør-Trøndelag og Hedmark finner du det sørligste av de seks beiteområdene vi har i Sør-Norge. Området går helt fra Meråker i nord til Engerdal i sør. I disse traktene er det 26 familier som driver med reindrift. De tar seg av gjeting, merking og slakting, samtidig som de ofte og sanker andre gode ressurser fra vidda som bær eller fisk. En av disse familiene er familien Nordfjell som driver Rørosrein. Da vi dro på besøk fikk vi servert både mat og kunnskap.

I gamma til familien Nordfjell midt i Røros sentrum kan du lære om den sørsamiske kulturen mens du blir servert nydelige tradisjonelle sørsamiske retter.
I gamma til familien Nordfjell midt i Røros sentrum kan du lære om den sørsamiske kulturen mens du blir servert nydelige tradisjonelle sørsamiske retter.
«Det er verdt å tråkke innom Rørosrein for en ekstra fin opplevelse i det flotte fjellandskapet.»

Flinke formidlere

Familien Nordfjell driver tradisjonell reindrift hvor de lager egne produkter som du kan finne i butikken. I gamma deres midt i Røros sentrum kan du bli servert nydelige tradisjonelle sørsamiske retter, samtidig som du får høre om den sørsamiske kulturen. Det er verdt å tråkke innom Rørosrein for en ekstra fin opplevelse i det flotte fjellandskapet.

Reinkjøtt er smaken av vidda

Rørosrein har et stort utvalg produkter. I lekre forpakninger selger de både ytrefilet, mørbrad, flatbiff og stek for å nevne noen. Spekepølsene med øl fra Røros Bryggeri er svært gode. Et nytt produkt er grillpølser av rein. De smaker rett og slett av det reinen har fått i seg av gode vekster inne på vidda. Vi smakte også reinskav, som er ypperlig i gryter. Rørosrein lager den av ekte bogkjøtt – et sikkert kvalitetstegn.

Utforsk produktene til

Rørosrein

ALLE PRODUKTENE FINNER DU I UTVALGTE COOP-BUTIKKER

  • Bare rein spikkjipølse

  • Rørosviddas Perle - Mørbrad av Kalv

  • Spell Ola - pølse av rein

  • Pinnekjøtt av reinsdyr

Illustrasjon av høydekurver