Verdt å tråkke til - illustrasjonVerdt å tråkke til - illustrasjon

Røroskjøtt

Røros er i dag en viktig matregion. Samarbeidet i felleskapet Røros Mat, hvor over 200 produkter blir laget av over 20 private virksomheter, er helt unikt.
Produktbilde

Røros – et matmekka på fjellet

For over 20 år siden kom svensken Mikael Forselius til Røros for å være kokk på Vertshuset Røros. Planen var å bli værende i ett år, men slik gikk det ikke. Han ble på Røros i 18 år, og i dag er han sjef på Britannia Hotell. Takket være Mikael er Røros’ gode råvarer og dyktige produsenter satt i system, og i dag er maten fra området å få over hele landet. Du kjenner sikkert til suksessen Røros Meieriet som er eid av bønder her i traktene. Utvalget er enormt. Det er bare å ta en tur på den store lokalmatavdelingen på Coop Mega på Røros, så blir nok også du imponert.

Godt beite og flinke bønder har gjort at produktene fra Røroskjøtt og Røros Slakteri er veldig populære, både blant forbrukere og kokker.
Godt beite og flinke bønder har gjort at produktene fra Røroskjøtt og Røros Slakteri er veldig populære, både blant forbrukere og kokker.
«Vi falt veldig for Røros-varianten av den italienske favoritten Coppa, som er grisenakke dekket av en spesiell krydderblanding.»

Godt kjøtt fra gode dyr

Røroskjøtt og Røros Slakteri har samarbeidet tett i mange år for å få fram merkevarer av beste kvalitet fra gårdsbrukene her i fjellet. Godt beite og flinke bønder har gjort at produktene herfra er veldig populære, både blant forbrukere og kokker. Britannia Hotell har utviklet egne kjøttprodukter som gjestene deres kan nyte til frokost. Et eksempel på dette er deres kokte skinke, som er et fantastisk godt produkt.

Gårdsbrukene som leverer til Røroskjøtt finner du fra Tydal i nord til Rendalen i sør. Her snakker vi kortreist mat med lokal forankring. Vi besøkte en av bøndene som leverer både kjøtt og melk på Røros, Kjell Anders Sandkjernan.

Lite og veldig godt

Røros Slakteri er en håndverksbedrift som jobber tett med bøndene og utvikler spennende kjøttprodukter med stor yrkesstolthet. På slakteriet i Os, rett sør for Røros, foredler de kjøttet fra de fine dyra i traktene for hånd. De røkte produktene blir til på tradisjonelt vis uten snarveier. Både spekematen og pølsene er av naturlige råvarer. Vi falt veldig for Røros-varianten av den italienske favoritten Coppa, som er grisenakke dekket av en spesiell krydderblanding som blant annet inneholder karve. Den smakte høyfjell, krydder og nydelig modnet svinenakke. Se etter Coppa fra Røroskjøtt i butikken – det er skikkelig smakfullt håndverk.

Utforsk produktene til

Røroskjøtt

ALLE PRODUKTENE FINNER DU I UTVALGTE COOP-BUTIKKER

  • Grov kjøttpølse

  • Håndsydd lammerull

  • Håndsydd kokt lammerull

  • Kokt morpølse

  • Oksebryst

  • Okserull

  • Sylte

  • Sylte bit

Illustrasjon av høydekurver