Verdt å tråkke til - illustrasjonVerdt å tråkke til - illustrasjon

Orkladal Ysteri

Orkanger er en god miks av næringsliv og landbruk, og er på mange måter et spennende sted. Her finner du blant annet Fannrem Gård, kjent for smør og rømme og Orkadal Ysteri som lager fantastiske oster.
Produktbilde

Orkanger – gründerdalen

Det var i Orkanger den utrolige gründeren Christian Thams startet eventyret vi i dag kjenner som Orkla. Her var det industri, Norges første elektriske jernbane og gruvevirksomhet. Bårdshaug Herregård, som han bygde, er i dag et sjarmerende og historisk hotell. På gårdsplassen står stavkirken han bygde til verdensutstillingen i 1883 i Chicago.

Merete Landrø gikk på kurs og drev med testysting i fem år, før hun endelig startet sitt eget ysteri. I dag produserer hun og mannen seks tonn ost årlig.
Merete Landrø gikk på kurs og drev med testysting i fem år, før hun endelig startet sitt eget ysteri. I dag produserer hun og mannen seks tonn ost årlig.
«Meretes oster har vunnet mange priser, blant annet sølv i VM i Ost for karveosten «Cecilia» i 2019.»

Historiske oster

Merete Landrø gikk på kurs og drev med testysting i fem år, før hun endelig starta sitt eget ysteri. Sammen med Mohammed fra Syria lager hun en rekke modne oster, både harde og myke. Utvalget er formidabelt for et lite ysteri å være.

Ysteriet ligger vakkert til i Råbygda, rett utenfor Orkanger. Her produserer ysteriet omkring seks tonn ost, som de sender til restauranter over hele landet og til butikker i Midt-Norge. Både Bårdshaug Herregård og To Rom & Kjøkken serverer oster herfra.

Melka kommer fra samdriften til bøndene i bygda, og osteproduksjonen er dermed et godt eksempel på god bygdeutvikling.

Faste og modne

Ostene til Merete er imponerende. De har en fyldig og tydelig melkesmak, og noen har nesten samme konsistens som god parmesan. De myke rødkittostene «Rokoll» og «Skjenald» har en rund smak og egner seg godt med syltetøy til. I tillegg produserer Orkdal en mild blåmuggost og en syrisk halloumi stekeost. Meretes oster har vunnet mange priser, blant annet sølv i VM i Ost for karveosten «Cecilia» i 2019.

Utforsk produktene til

Orkladal Ysteri

ALLE PRODUKTENE FINNER DU I UTVALGTE COOP-BUTIKKER

  • Søster Cecilia halvfast kittost med karve

  • Svoger Bård myk blåost

  • Skjenald myk kittost

  • Rokoll myk kittost

  • Høvding Sverre Ung

  • Høvding Sverre xo

  • Høvding verre xxo

  • Høvding Sverre Lagret

  • Gelmin - halvfast blåost

Illustrasjon av høydekurver