Orkladal Ysteri
Orkanger – gründerdalen
Det var i Orkanger den utrolige gründeren Christian Thams startet eventyret vi i dag kjenner som Orkla. Her var det industri, Norges første elektriske jernbane og gruvevirksomhet. Bårdshaug Herregård, som han bygde, er i dag et sjarmerende og historisk hotell. På gårdsplassen står stavkirken han bygde til verdensutstillingen i 1883 i Chicago.
«Meretes oster har vunnet mange priser, blant annet sølv i VM i Ost for karveosten «Cecilia» i 2019.»
Historiske oster
Merete Landrø gikk på kurs og drev med testysting i fem år, før hun endelig starta sitt eget ysteri. Sammen med Mohammed fra Syria lager hun en rekke modne oster, både harde og myke. Utvalget er formidabelt for et lite ysteri å være.
Ysteriet ligger vakkert til i Råbygda, rett utenfor Orkanger. Her produserer ysteriet omkring seks tonn ost, som de sender til restauranter over hele landet og til butikker i Midt-Norge. Både Bårdshaug Herregård og To Rom & Kjøkken serverer oster herfra.
Melka kommer fra samdriften til bøndene i bygda, og osteproduksjonen er dermed et godt eksempel på god bygdeutvikling.
Faste og modne
Ostene til Merete er imponerende. De har en fyldig og tydelig melkesmak, og noen har nesten samme konsistens som god parmesan. De myke rødkittostene «Rokoll» og «Skjenald» har en rund smak og egner seg godt med syltetøy til. I tillegg produserer Orkdal en mild blåmuggost og en syrisk halloumi stekeost. Meretes oster har vunnet mange priser, blant annet sølv i VM i Ost for karveosten «Cecilia» i 2019.
Utforsk produktene til
Orkladal Ysteri
ALLE PRODUKTENE FINNER DU I UTVALGTE COOP-BUTIKKER
Søster Cecilia halvfast kittost med karve
Svoger Bård myk blåost
Skjenald myk kittost
Rokoll myk kittost
Høvding Sverre Ung
Høvding Sverre xo
Høvding verre xxo
Høvding Sverre Lagret
Gelmin - halvfast blåost