Verdt å tråkke til - illustrasjonVerdt å tråkke til - illustrasjon

Marens Bakeri

Straumen er «hovedstaden» på Inderøy. Det lille og sjarmerende samfunnet med gamle trehus ligger der Nordens nest største tidevannsstrøm fra Borgenfjorden møter Trondheimsfjorden, og byr på en rekke smaks- og kulturopplevelser.
Produktbilde

Straumen – best i landet

I Straumen er det noe for alle og enhver. Her finner du Inderøy Slakteri, Marens Bakeri, Surf Kombucha, galleri, kaféer og landhandel. Tettstedet er fødested for den kjente billedhuggeren Nils Aas, og rundt omkring i byen kan du se flere av hans verk, eller besøke hans eget museum. Tar du turen kan du bo i Oldefars Gjestehus og spise godt på Rødtbrygga. Det er ikke uten grunn at Straumen ble kåret til Norges mest attraktive by i 2020.

Bakervarene fra Marens Bakeri leveres til butikker over hele Trøndelag.
Bakervarene fra Marens Bakeri leveres til butikker over hele Trøndelag.
«Å bake uten gluten er ikke lett. Det er rett og slett en kunst.»

Bakeri med og uten gluten

Marens Bakeri er et herlig stoppested når du kommer syklende til Straumen. For bakere og konditorer er det flotte bakeriet et sted for utvikling, mens for gjester er det et svært trivelig sted å nyte deilig bakst. Særlig kombinasjonen av hjemmebakt og andre lokale råvarer som ost eller kjøttpålegg, er helt nydelig.

Marens Bakeri har alltid vært gode på glutenfrie varer, og nå har de skapt et eget lokalmatverksted som produserer glutenfrie bakervarer til butikker over hele Trøndelag.

Godt uten gluten

Siden flere og flere ikke vil ha, eller tåler gluten, er det å bake gode glutenfrie bakervarer en god idé. Men å bake uten gluten er ikke lett. Det er rett og slett en kunst. Derfor var vi litt skeptiske. Heldigvis viste det seg at wienerbrødene vi fikk servert var saftige og søte, og minst like gode som de jeg har fått med gluten. Bakeriet baker også brød, og brødene deres har blitt en «hit» i butikkene. Slett ikke dumt å prøve – og verdt å tråkke til.

ALLE PRODUKTENE FINNER DU I UTVALGTE COOP-BUTIKKER

Illustrasjon av høydekurver