Verdt å tråkke til - illustrasjonVerdt å tråkke til - illustrasjon

Inderøy Slakteri

På Inderøya er det kun korte sykkelturer mellom godene. Med spektakulære hotell, deilig lokalmat og fantastisk utsikt er det enkelt å trives.
Produktbilde

Inderøya – øya med alt det gode

På Inderøya er det lett å komme seg rundt på sykkel, og stedene det er verdt å tråkke til er mange. Hva med å sove på et helt spektakulært hotell der hotellrommene «henger» over åsen? Øyna Kulturlandskapshotell gir deg muligheten. Hengende over åsen kan du nyte både lokalmat og den fantastiske utsikta over Trondheimsfjorden. Blir et «hengende» hotellrom litt mye, har også naboene, Husfrua Gårdshotell og Jægtvolden, sjarmerende overnatting. Ikke langt fra Straumen finner du Inderøy Gårdsbryggeri, som blant annet har et øl som kun er laget av råvarer fra egen gård. På Berg Gård lager Svein Berfjord akevitt med karve fra Inderøya – helt fantastisk!

Står Inderøy Slakteri bak den ekte Trønder-sodden? De mener i hvert fall så.
Står Inderøy Slakteri bak den ekte Trønder-sodden? De mener i hvert fall så.
«Man merker fort når sodden er ekte, og det er den hos Inderøy Slakteri.»

Den sagnomsuste sodden

Står Inderøy Slakteri bak den ekte Trønder-sodden? De mener i hvert fall så. Oppskriften de bruker er fra 1928, da Jonas Pedersen åpnet slakteri med intet mindre enn to tomme hender og en kniv.

I dag er slakteriet en lokalmatbedrift med flott butikk, hvor du finner mange av Inderøyas spesialiteter. Sodd er trøndersk festmat basert på gode råvarer, og det er viktig for familievirksomheten å videreføre håndverket og kvaliteten. Derfor sørger Håvard Gausen for at alle kjøttproduktene er i tråd med bestefar Jonas sin filosofi.

Sodd er mer enn suppe

Man merker fort når sodden er ekte, og det er den hos Inderøy Slakteri. I store kar koker de krafta etter at kjøttet er finskåret for hånd. Bollene er selve juvelen til Inderøy Slakteri, og de smaker av godt okse- og fårekjøtt, salt og slakteriets hemmelige krydderblanding. Sodden serveres med poteter, gulrøtter, søtt flatbrød som de kaller skjenning – og naturligvis ingefærøl ved siden av. Verdt å tråkke til, garantert.

Utforsk produktene til

Inderøy Slakteri

ALLE PRODUKTENE FINNER DU I UTVALGTE COOP-BUTIKKER

  • Kjøttsuppe

  • Inderøysodd

Illustrasjon av høydekurver