Verdt å tråkke til - illustrasjonVerdt å tråkke til - illustrasjon

Garnviks Røkeri

Øyene Hitra og Frøya ligger der Trondheimsfjorden møter havet. På gammelnorsk betyr Frøya den fremste øya, og fremst er den i alle fall på sjømat. Øyene har alltid vært rike på ressurser som fisk, skalldyr, skjell, sau og hjort. Det er restauranter og utsalg i området et bevis på.
Produktbilde

Mange grunner å tråkke til Frøya

På øyene finnes flere små og sjarmerende samfunn hvor man enkelt kan bo og spise godt. Blant steder det er verdt å tråkke til i området finner vi blant annet Ansnes Brygger på Hitra – en av Norges største restauranter når det gjelder ferske skalldyr, og Hotell Frøya på Sistranda. Det lekre hotellet er kjent for sin gode mat og flotte rom med utsikt. Det er med andre ord mange gode grunner til å ta seg en tur til øyriket helt vest i Midt-Norge.

 I 2019 ble Garnviks Røkeri hedret med Spesialitet-merket for norsk lokalmat i særklasse.
I 2019 ble Garnviks Røkeri hedret med Spesialitet-merket for norsk lokalmat i særklasse.
«Som hovedstad for lakseoppdrett er Frøya det perfekte sted for et røkeri.»

Flinke røkere

Garnviks Røkeri ligger ytterst på Frøya, en times sykkeltur fra Hotell Frøya. Som hovedstad for lakseoppdrett er Frøya det perfekte sted for et røkeri. Allerede som 16-åring starta Vidar Garnvik å jobbe på et lokalt røykeri. Etter å ha funnet kjærligheten og tilbragt flere år i Trondheim, flytta Vidar og kona Heidi ut til Frøya da barna ble store. Der starta de opp i de samme lokalene Vidar jobba i som ung. Nå har de selvsagt utvidet, og i 2019 ble de hedret med Spesialitet-merket for norsk lokalmat i særklasse. Produktene deres finner du i butikken.

Smakfull laks og sild

Garnviks Røkeri bygger på lange tradisjoner. Laksen sukkersaltes og tørkes etter den metoden Vidar lærte som unggutt, før den røykes med deres helt egne flisblanding. Når de store røykerommene åpnes, siver ekte røyk ut. Det kjennes på både smak og kvalitet. Siden laksen blir nøye behandlet før røyking, er den fast og fin i konsistensen.

Garnvik produserer både varmrøkt, gravet og tradisjonell røkelaks i flere smaksvarianter. Deres røkte lakseloin med konjakk og pepper vant i 2015 prisen for Årets Sjømatprodukt på Trøndersk Matfestival.

Utforsk produktene til

Garnviks Røkeri

ALLE PRODUKTENE FINNER DU I UTVALGTE COOP-BUTIKKER

  • Varmrøkt laks

  • Eple og rødbetsild

  • Gravet Laks

  • Kaldrøkt laks med chili & lime

  • Røkt laks med hvitløkskrydder

  • Røkt laks

  • Røkt ørret

  • Rømmesild

  • Spekelaks

  • Sur Sild

  • Tomat Sild

  • Varmrøkt laks

Illustrasjon av høydekurver