Verdt å tråkke til - illustrasjonVerdt å tråkke til - illustrasjon

Galåvolden Gård

Røros er et utmerket utgangspunkt for deg som ønsker å utforske den midt-norske fjellheimen. Med grense til Østerdalen er mulighetene mange. Besøk for eksempel vakre bygder som Alvdal, Tynset, Tolga og Os – eller kanskje Norges best bevarte fjellbygd; Vingelen?
Produktbilde

De lager til og med marengs på Røros

Galåvolden er en svært gjennomført lokalmatprodusent. Slektsgården er et fyrtårn i matbygda Røros, og har mottatt mange priser. Hele ti generasjoner har bidratt med å utvikle alle de flotte produktene, som får æren av å bære Galåvolden-stemplet. Gården ligger kun en kort sykkeltur fra Røros sentrum, og du er hjertelig velkommen. I gårdsbutikken har de blant annet selvbetjent eggutsalg og den unike Galåvolden-iskremen, laget med lokale smaker. For å øke produksjonen har Galåvolden også flyttet inn som nabo til Røros Bryggeri, i et nytt bygg sør for sentrum. Med mye eggehvite til overs fra majonesproduksjon, begynte de rett og slett med marengsproduksjon i stor skala.

En tur til Røros er ikke komplett før du får smakt på de flotte produktene til Galåvolden.
En tur til Røros er ikke komplett før du får smakt på de flotte produktene til Galåvolden.
«Vi falt pladask for tjukkmjølk-isen. Med ekte smak av tyttebær ble den selve smaken av Røros for oss.»

Et utrolig smakfullt mangfold

En tur til Røros er ikke komplett før du får smakt på de flotte produktene til Galåvolden. Nylig var de med å hente frem en gammel sveitserostoppskrift fra Rausjødalssetra, som resulterte i en hard hvitost i verdensklasse. Ellers er utvalget til Galåvolden bredt: Det er pannekakerøre, vaffelrøre, nydelig majones, gourmet-iskrem av blant annet tjukkmjølk og tyttebær, oster og egg. Selv falt vi pladask for tjukkmjølk-isen. Med ekte smak av tyttebær ble Galåvold-isen selve smaken av Røros for oss.

Fantastiske muligheter i den midt-norske fjellheimen

Fra Røros kan du også ta deg over vidda og ned Tydalen, der du finner trivelige Væktarstua og familien til skiløper Niklas Dyrhaug som driver med hesteturisme. Som de første i landet til å begynne med islandshester har de høy kompetanse, og tilbyr flotte dags- eller flerdagsturer innover fjellet til trivelige fjellstuer på både norsk og svensk side. Det er absolutt mulig å kose seg i Røros-traktene!

Utforsk produktene til

Galåvolden Gård

ALLE PRODUKTENE FINNER DU I UTVALGTE COOP-BUTIKKER

  • Røros Vaffel

  • Røros Pannekake

  • Søte Pikekyss fra Røros

  • Stor Marengsbunn fra Røros

  • Gårdsegg fra Galåen

  • Røros Majones

  • Røros Majones med ramsløk

Illustrasjon av høydekurver